mantiscccam

mantiscccam (http://www.mantiscccam.com/)
-   اخبار خودرو (http://www.mantiscccam.com/forum630.html)
-   -   قیمت و زمان پیش فروش ۲۰۶ ایرانی (http://www.mantiscccam.com/thread3821.html)

maryam 01-11-2013 15:55

قیمت و زمان پیش فروش ۲۰۶ ایرانی
 
قیمت و زمان پیش فروش ۲۰۶ ایرانی
۹ماه از سال ۹۱ می*گذرد، سالی که سخت*ترین روزها را برای صنعت خودرو کشور و صد البته مشتریان رقم زد و حالا آمار می*گوید تولید خودروسازان در مقایسه با ۹ ماهه سال گذشته تقریبا نصف شده است. به گزارش خبرنگار بازارباشگاه خبرنگاران؛ آن طور که وزارت «صنعت، معدن و تجارت» در تازه*ترین آمار خود آورده، سه خودروساز بزرگ کشور در ۹ ماهه امسال تنها ۵۴۱ هزار و ۹۷۰ دستگاه محصول سواری به تولید رسانده*اند و این یعنی تولید خودرو در کشور به نسبت ۹ ماهه سال گذشته ۴۹ درصد افت کرده است. نصف شدن تیراژ خودروسازان در ۹ ماهه امسال را باید «اوج افت تولید» صنعت خودرو در سال ۹۱ دانست، سالی که از همان ابتدا مشخص بود برای جاده مخصوصی*ها نکو نیست. خودروسازان پارسال همین موقع حدود ۱/۱ میلیون دستگاه تیراژ داشتند و شاید فکرش را هم نمی*کردند یک سال بعد تولیدشان به نصف برسد.

در بین سه خودروساز بزرگ کشور، پارس خودرویی*ها بیشترین افت تولید را در ۹ ماهه امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته*اند به نحوی که با توجه به تیراژ حدودا ۱۱۹ هزار دستگاهی شان، کاهشی 52/5 درصدی گریبان آنها را گرفته است. سایپا نیز که در ۹ ماهه امسال ۱۵۷ هزار و ۲۸۰ دستگاه خودرو به تولید رسانده، ۵۲ درصد افت را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به خود می*بیند. ایران خودرو نیز با توجه به تیراژ ۲۶۶ هزار دستگاهی*اش افتی ۴۵ درصدی را تجربه کرده*اند.

در بین خودروهای تولیدی، بیشترین کاهش تولید را پژو ۲۰۶ به خود اختصاص داده و با فاکتور گرفتن از رانا، باید مگان را تنها خودرویی دانست که نسبت به ۹ ماهه سال گذشته رشد تیراژ را به خود می*بیند. همچنین کمترین کاهش تولید را نیز تندر-۹۰ به خود اختصاص داده است، خودرویی که در ایران خودرو و پارس خودرو به تولید می*رسد. مجموع تولید تندر-۹۰ در ۹ ماهه امسال ۶۰ هزار و ۵۱۰ دستگاه بوده که از افت 9/2 درصدی آن حکایت دارد. ایران خودرو در تولید تندر رشد کرده، اما پارس خودرویی*ها افت داشته*اند، با این حال تیراژ تندرهای پارس خودرو بیش از ایران خودرو بوده است.

اما هرچند آمار نشان می*دهد تولید خودرو در آذر ماه نسبت به آبان ماه رشد کرده، اما آمار کلی حکایت از نصف شدن تیراژ می*کند. رسیدن تولید خودروهای سواری کشور به نصف در شرایطی است که بازار نیز در اوضاع آشفته ای به سر می*برد و قیمت*ها آن چنان بالا رفته*اند که کمتر کسی توان خرید خودرو دارد. به هم خوردن تعادل عرضه و تقاضا از ابتدای سال جاری، بلایی بر سر بازار آورد که قیمت برخی خودروها بیش از دو برابر شد و مشتریان با خودروهای زیر ۱۰ میلیون تومان نیز وداع کردند.

کارشناسان معتقدند: صعود قیمت*ها در بازار نتیجه نزولی شدن روند تولید خودرو از ابتدای امسال است و با شرایط فعلی امیدی به ارزانی نیست. هرچند در همین شرایط نیز مسوولان اصرار دارند قیمت خودرو پایین می*آید و از قول خودروسازان به مردم وعده می*دهند، اما کارشناسان می*گویند با این اوضاع تولید نه تنها کاهش قیمتی در کار نخواهد بود، بلکه بعید نیست روند صعودی قیمت*ها ادامه پیدا کند. در حال حاضر بازار با رکود خرید و فروش مواجه است، اما بازار شب عید که رونق بگیرد و تقاضا برای خرید خودرو بالا برود، قیمت*ها اوجی دوباره خواهند گرفت، مگر آنکه تولید تکانی اساسی بخورد.

پژو منفی ماند
اما نگاهی به جزئیات کارنامه تولید خودروسازان در ۹ ماهه امسال بیندازیم و ببینیم چه افتی داشته*اند و چه خیزی، هرچند تقربیا خیزی در کار نیست.

از آبی*های جاده مخصوص شروع کنیم و از پژوهایشان که همچنان سیری نزولی در تیراژ دارند و تولید برخی نیز کلا متوقف شده است. طبق آمار، ایران خودرویی*ها در تمام محصولات خود با افت تیراژ روبه*رو شده*اند و در این بین پژو ۲۰۶ رکورددار است.

این خودرو که تنها ۲۳ هزار و ۳۲۳ دستگاه در ۹ ماهه امسال تولید داشته، 81/6 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت را به خود می*بیند. نکته، اما اینجا است که ایران خودرویی*ها تولید پژو ۲۰۶ ایرانی را آغاز کرده*اند. طبق آمار، در آذر ماه امسال ۲۲۲ دستگاه پژو ۲۰۶ ایرانی به تولید رسیده و باید دید ایران خودرویی*ها چه تیراژی برای این محصول طی سال جاری در نظر گرفته*اند.

گفته می*شود ۲۰۶ ایرانی پیش از سال ۹۲ پیش فروش خواهد شد و این در حالی است که فعالان صنعت خودرو از قیمت ۳۰ میلیون تومانی آن صحبت به میان می*آورند. به جز ۲۰۶، پژو ۲۰۷ هم که قطعاتی شبیه به ۲۰۶ دارد، نسبت به ۹ ماهه سال گذشته 81/4 درصد کاهش تولید داشته و ایران خودرویی*ها تا پایان آذر ماه فقط یک هزار و ۸۴۹ دستگاه از این محصول را به تولید رسانده*اند.

۲۰۷ دیگر در ایران خودرو به تولید نمی*رسد و اگر در بازار پيدا شود، قیمتی برابر با ۴۵ میلیون تومان خواهد داشت. باید دید ایران خودرویی*ها قصد ایرانی کردن پژو ۲۰۷ را هم دارند یا به همان ۲۰۶ قناعت خواهند کرد. کاهش تولید، اما یقه پژو ۴۰۵ و پارس را هم گرفته و ۹ ماهه امسال را برای آنها تلخ کرده است.

بنابر آمار، پژو ۴۰۵ در ۹ ماهه امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته 37/5 درصد افت تولید را به خود می*بیند و پارس هم که در جاده مخصوص تولید نمی*شود و سایت*های شهرستانی ایران*خودرو آن را به تولید می*رسانند، افتی 28/9 درصدی را نسبت به ۹ ماهه سال گذشته تجربه کرده است. کمتر کسی فکر می*کرد پارس و ۴۰۵ با توجه به ساخت داخل بالایشان با افت تولیدی به این شکل مواجه شوند، اما حالا کارنامه ۹ ماهه می*گوید این دو نیز در برابر مشکلات تولید کم آورده*اند.

جدای از پژویی*ها، ایران خودرو در تولید سایر محصولات خود نیز (به جز رانا) با کاهش تولید روبه*رو است، به نحوی که سوزوکی گرندویتارا و سمند نیز اوضاع مناسبی در تولید ندارند. گرندویتارا در ۹ ماهه امسال یک هزار و ۸۷۷ دستگاه تولید داشته و این آمار نشان می*دهد شاسی بلند ایران خودرو نسبت به مدت مشابه سال گذشته 48/2 درصد افت کرده است. ویتارا هم*اکنون قیمتی برابر با ۹۲ میلیون تومان در بازار دارد. از این شاسی بلند ژاپنی که بگذریم، سمند نیز افتی 25/6 درصدی را در ۹ ماهه امسال و نسبت به سال گذشته تجربه کرده است. این خودرو که علاوه بر جاده مخصوص در سایت مازندران نیز به تولید می*رسد، لقب خودرو ملی را یدک می*کشد. سمند مدل*های مختلفی دارد اما گویا فعلا تنها یکی دو مدل آن در ایران خودرو به تولید می*رسد.

اما به سراغ رانا برویم، دومین محصول ملی ایران خودرو که بیش از ۲۰ هزار ثبت*نام*کننده چشم انتظار دارد. آبی*های جاده مخصوص حدود ۲۳ هزار رانا را با موعد تحویل در سال جاری پیش فروش کرده*اند و اگر فرض بگیریم ایران خودرو تمام راناهای تولیدی را تا پایان آذر تحویل داده، بیش از ۲۰ هزار مشتری چشم به راه رانا است. این در حالی است که ایران خودرویی*ها طی ۹ ماهه امسال، تنها دو هزار و ۶۲۸ دستگاه رانا به تولید رسانده*اند. با این شرایط باید دید ایران خودرو چه فکری برای مشتریان رانا خواهد کرد و آیا می*تواند آنها را با رانا به مسافرت نوروز بفرستد؟

پراید، از نصف هم کمتر
به سه کیلومتر بالاتر از ایران خودرو برویم و ببینیم نارنجی*هاي جاده مخصوص چه کارنامه*ای را در ۹ ماهه امسال از خود به جا گذاشته*اند. سایپا تنها دو محصول دارد، یکی پراید و دیگري تیبا که اولی تولیدش از نصف سال گذشته نیز کمتر شده و دومی نیز مستعد نصف شدن است. طبق آمار، پراید در بازه زمانی موردنظر 55/5 درصد کاهش تولید را تجربه کرده، هرچند هنوز هم پرتیراژترین خودرو داخلی به شمار می*رود. این خودرو در پایان آذر ماه سال گذشته تیراژی نزدیک به نیم میلیون دستگاه داشت، اما حالا تولید آن از نصف هم کمتر شده و قیمت*اش به نزدیکی*های ۱۴ میلیون تومان رسيده*است.

به جز پراید، سایپایی*ها در تولید تیبا نیز با افت تولید روبه*رو شده و در ۹ ماهه امسال ۱۴ هزار و ۵۸۸ دستگاه از این خودرو را به تولید رسانده*اند. این آمار سبب شده تیبا در مقایسه با ۹ ماهه سال گذشته 41/8 درصد افت تولید را تجربه کند. اما به کیلومتر ۹ جاده مخصوص برویم، جایی که پارس خودرویی*ها به جز مگان در تولید سایر محصولات خود با افت تولید روبه*رو شدند. در این بین، تنها مگان با رشد تولید مواجه شده است و در ۹ ماهه امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 26/8 درصد رشد را به خود می*بیند. تیراژ مگان در ۹ ماهه امسال ۱۰ هزار و ۷۱۷ دستگاه بوده و حالا در بازار ۶۵ میلیون تومان قیمت دارد. نیسان تیانا هم در ۹ ماهه امسال تنها ۸۹۹ دستگاه تولید داشته و این رقم از افت تولید 12/9 درصدی آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت می*کند.

ماکسیما نیز که دیگر به تولید نمی*رسد، تیراژی ۶۴۳ دستگاهی در ۹ ماهه گذشته امسال داشته و 69/3درصد افت کرده*است

http://www.donya-e-eqtesad.com/News/2830/16-02.jpg

منبع باشگاه خبرنگاران


اکنون ساعت 08:26 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0