mantiscccam

mantiscccam (http://www.mantiscccam.com/)
-   آخرین تغییرات شبکه های فارسی زبان (http://www.mantiscccam.com/forum366.html)
-   -   پخش یک مجموعه تلویزیونی ترکی در افغانستان ممنوع شد. (http://www.mantiscccam.com/thread7290.html)

arya1225 06-21-2013 13:58

پخش یک مجموعه تلویزیونی ترکی در افغانستان ممنوع شد.
 
«خبرگزاری امروز» – کمیسیون بررسی تخطی*های رسانه*ای نشر یک سریال ترکی را در تلویزیون خصوصی طلوع، ممنوع ساخت.
عبدالشکور دادرس، یکی از اعضای این کمیسیون به بی*بی*سی گفت: “اعضای کمیسیون محتوای سریال ‘عفت’ را خلاف ارزش*های افغانها و خلاف ارزش*های هسته جامعه یعنی خانواده دانستند و به اتفاق آرا فیصله کردند که نشرات آن سر از اول سرطان/تیر متوقف شود.”
او افزود که ‘ازدواج’ در جامعه افغانستان قواعد خاص دارد و با رضایت والدین صورت می*گیرد اما محتوای این سریال کاملا خلاف این قواعد است.
مسئولان تلویزیون طلوع حاضر به مصاحبه در این مورد نشدند.
سریال ترکی عفت از چندی به این سو در تلویزیون خصوصی طلوع به نشر می*رسد.
‘عفت’ نام بازیگر نقش اول این سریال است. این دختر جوان در داستان این سریال مورد تجاوز قرار گرفته و بعدا از سوی خانواده*اش طرد می*شود. او همراه با مرد بزرگسال ثروتمندی ازدواج می*کند. اما معشوقه* قبلی*اش همچنان به دنبال اوست و سعی می*کند دوباره وارد زندگی عفت شود.
انتقاد شدید مجلس نمایندگان از نشرات رسانه*ها

ممنوعیت نشر این سریال پس از آن صورت می*گیرد که چند روز پیش وزیر اطلاعات و فرهنگ به مجلس نمایندگان فراخوانده شد و مورد انتقاد شدید شماری از نمایندگان قرار گرفت.
“نشر سریال*هایی خلاف ارزش*های اسلامی” یکی از انتقادهای این نمایندگان مجلس بود.
در نشست مجلس به وزیر اطلاعات و فرهنگ یک ماه فرصت داده شد تا سعی کند نشرات تلویزیون ها را “قانونی کند و لیستی از رسانه*های متخلف” ترتیب دهد.
انتقادها در این نشست تا اندازه* بالا گرفت که عبدالستار خواصی یکی از نمایندگان مجلس علیه رسانه*هایی که از آزادی بیان سوء استفاده می*کنند ‘جهاد’ اعلام کرد.
جنجال سریال*های خارجی در افغانستان

بخش زیادی از نشرات تلویزیون های افغانستان را برنامه*های تولید شده خارجی تشکیل می*دهد.
سریالهای افغانی در نشرات این تلویزیون ها انگشت شمار هستند اما برعکس بازار سریالهای خارجی به خصوص سریالهای هندی و ترکی در این کشور بسیار گرم است.
اما در مواردی نشر این سریالها با انتقاداتی همراه بوده و شماری آنها را خلاف ارزش های اسلامی و افغانی خوانده*اند.
در تازه ترین مورد کمیسیون بررسی تخطی*های رسانه*ای به تاریخ ۱۲ جوزا/خرداد مسئولان ۹ تلویزیون خصوصی را به خاطر توضیح در مورد سریال*هایی که از طریق رسانه*های آنها پخش می*شود، فراخواند.
این کمیسیون در اعلامیه*ای این سریال*ها را “غیراخلاقی” خوانده و خواستار توقف نشر آنها شده بود.
تلویزیون*های طلوع، یک، آریانا، وطن، خورشید، ستاره، شهر، صبا و افغان در این لیست شامل بودند.
چند ماه پیش شورای علمای افغانستان نیز نشرات برخی از تلویزیون*ها را “غیراخلاقی و غیراسلامی” خوانده و خواستار وضع محدویت بر نشرات آنها شد.
پس از آن حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان نیز با این خواست شورای علما موافقت کرده و اعلامیه*ای صادر کرد.
در این اعلامیه به نقل از آقای کرزی گفته شده بود: “وزارت اطلاعات و فرهنگ باید جلوی انتشار برنامه*های مبتذل، قبیح، غیراسلامی و ضداخلاق اجتماعی را بگیرد.”
‘کمیسیون غیرقانونی و فیصله غیرقانونی’

اما نهادهای مدافع حقوق رسانه*ها با فیصله*های کمیسیون بررسی تخطی*های رسانه*ای مخالف هستند و آن را تلاشی برای محدود کردن آزادی رسانه*ها می*خوانند.
صدیق الله توحیدی مسئول دیده*بان رسانه*ها “نی” می*گوید که حکومت با این بهانه ها در تلاش وضع محدویت بر فعالیت رسانه*ها است.
وی، نیروهای محافظه کار در حکومت را عامل اصلی همچو حرکات می*خواند.
او می*گوید: “این کمیسیون غیرقانونی است، بنابراین هر اقدام این کمیسیون، فیصله قانونی پنداشته نمی*شود.”
‘کمیسیون بررسی تخطی*های رسانه*ای’ که اکنون در وزارت اطلاعات و فرهنگ فعالیت دارد به اساس قانونی که در سال ۱۳۸۴ توشیح شده بود، تشکیل شده است.
به گفته آقای توحیدی، اعضای این کمیسیون اکثرا نمایندگان نهادهای دولتی چون دانشکده روزنامه*نگاری، دادگاه عالی، کمیسیون حقوق بشر و سینماگران هستند.
ریاست این کمیسیون را نیز وزیر اطلاعات و فرهنگ برعهده دارد.
اما بر اساس قانون رسانه*های همگانی که به تاریخ ۱۵ سرطان ۱۳۸۸ خورشیدی منتشر و نافذ شد، ‘کمیسیون رسانه*های همگانی’ باید برای نظارت بر فعالیت رسانه*ها ایجاد شود.
به گفته آقای توحیدی اعضای این کمیسیون هفت نفر از اهل خبره و متخصصان عرصه روزنامه*نگاری هستند و رئیس آن نیز به شکل انتخابی از سوی اعضا تعیین می*شود.
آقای توحیدی می*گوید: “وزیر اطلاعات و فرهنگ چون کمیسیون فعلی را در اختیار کامل خود دارد آن را نگه داشته است و از آن علیه رسانه*ها به خصوص رسانه*های تصویری استفاده می*کند.”
وضع محدودیت بر نشرات رسانه*ها در افغانستان در حالی صورت می*گیرد که روند صلح در این اواخر در افغانستان جدی*تر شده است.
فعالان جامعه مدنی بارها اظهار نگرانی کرده اند که ارزش های به دست آمده در دوازده سال گذشته چون آزادی بیان نباید قربانی صلح با طالبان شود.


اکنون ساعت 19:26 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0