شما عضو سایت نیستید, لطفا از طریق این لینک برای ثبت نام اقدام نمایید.    
mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam

به سایت بزرگ و تخصصی mantiscccamخوش امدید . فروش ویژه اکانت های حرفه ای {cccam-mgcamd }منتیس سیسیکم با چهار ابر سرور قوی و قدرتمند اماده میزبانی شما عزیزان میباشد ..شایان ذکر هست دیتا سنترهای سرورهای ما مستقر در سویس و المان میباشد با پورت کاملا اختصاصی 8گیگ بدون قطعی بدون فریز با اب تایم 24 ساعت ..عزیزان میتوانند خرید رو بصورت انلاین انجام بدن و انی هم تحویل بگیرند.. برای خرید به ادرس زیر بروید


بازگشت   mantiscccam > انجمن عمومي > بخش بحث و گفتگو > تالار علمی و فرهنگی

پاسخ
 
LinkBack ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 11-06-2012, 14:52   #1
مدیر ازمایشی
 
maryam آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Aug 2012
نوشته ها: 4,579
تشکر: 0
تشکر شده 446 بار در 297 ارسال
gfd مشاهیر و مفاخرامام* محمد غزالي*

ابوحامد محمدابن* محمد ابن* احمد طوسي* معروف* به* زين* الدين* و ملقب* به* امام* محمد غزالي* ازمعروف*ترين* عارفان* و فلاسفه* ايران* عهد سلجوقي* به* شمار مي*رود. وي* در سال* 450 ه.ق* در طوس* بدنيا آمد. پدر محمد فردي* عابد و زاهد بود كه* در كارگاهي* پشم*ريسي* مي*كرد و به* غزال* (ريسنده* يا بافنده*) شهرت* داشت*، وي* عليرغم* اينكه* مطالعات* زيادي* در علوم* عقلي* و نقلي* نداشت* ولي* همواره* آرزو مي*كرد فرزندانش* در اين* وادي* گام* نهند. پدر در هنگام* كودكي* دو پسرش* (احمد و محمد)درگذشت* و به* هنگام* مرگ*، احمد بن* محمد رادكاني* فقيه* بزرگ* طوس* را وصي* فرزندانش* قرار داد.
محمد از كودكي* به* علوم* اسلامي* علاقه* پيدا كرد و پس* از فراگيري* علوم* مقدماتي*، از طوس* به* گرگان* و نيشابور رفت* و در نزد علماي* بزرگ* آن* زمان* نظير امام* ابونصر اسماعيلي* و امام* الحرمين* به* فراگيري* فقه* پرداخت*. محمد در جواني* به* يكي* از فقهاي* معروف* عصر خود بدل* گشت* و در اين* زمان*به* نزد خواجه* نظام*الملك* وزير دانشمند سلطان* آلپ* ارسلان* و ملكشاه* رسيد. خواجه* به* اين* دانشمند جوان* علاقمند شد و در حالي* كه* محمد غزالي* تنها 33 يا 34 سال* داشت* او را به* تدريس* در مدرسه* نظاميه* بغداد گماشت*. اين* افتخاري* بس* بزرگ* براي* محمد به* شمار مي*رفت* زيرا مدرسه* نظاميه* بغداد بزرگترين* دانشگاه* اسلامي* آن* زمان* بود و تنها علماء بسيار باسواد (كه* اكثرا سالخورده* و كهنسال* بودند) اجازه* تدريس* در اين* مركز را مي*يافتند.
محمد غزالي* چهار سال* در نظاميه* بغداد تدريس* كرد; در آن* زمان* مباحث* فلسفه* و علوم* كه* به* اوج*پختگي* خود رسيده* بود دچار نوعي* تشتت* شده* بود و فرقه*هاي* مختلف* هر يك* درصدد تبليغ* آراء و عقايد خود بودند لذا بازار منازعات* و بحث*ها و جدل*هاي* فلسفي* بسيار داغ* بود و علماء فرقه*هاي* مختلف* گاها يكديگر را تكفير مي*كردند. امام* محمد غزالي* در چنين* محيطي* مدت* چهار سال* (484 ـ488) به* تدريس* و مباحثه* و مناظره* با علماي* اسلامي* پرداخت*. كلاس*هاي* درس* او در طي* اين* مدت* مملو از شاگردان* جوان* و پرشور بود و در هر يك* از جلسات* بيش* از چهار صد نفر حضور مي*يافتند. امام* محمد غزالي* در طي* اين* چهار سال* در اوج* شهرت* و مقام* بود و چند بار نيز به* عنوان* سفير پيام*هاي* سلاطين* سلجوقي* را به* خلفاي* عباسي* تقديم* نمود و خلفاي* وقت* براي* او احترام* زيادي* قائل* بودند.
محمد در سال* 488 ه. ق* به* طور ناگهاني* دچار تحولي* اساسي* گشت* و از درس* و مدرسه* و مناظره* و مباحثه* كناره* گرفت*. امام* محمد بحث* و مناظره* را محملي* براي* نادان* جلوه* دادن* مردم* خواند و در حالي* كه* دچار شوريدگي* روحي* خاصي* شده* بود از كليه* مقامات* دنيوي* دست* شست* و به* بهانه* سفر حج* از بغداد عازم* دمشق* شد و در هيئت* درويشي* ساده* و وارسته* به* سير و سياحت* در آفاق* و انفس* پرداخت*. وي* از دمشق* به* بيت*المقدس* و از آنجا به* حجاز رفت* و از مكه* عازم* شهر خود طوس* شد. محمد پس* از چندي* با اصرار فراوان* خواجه* نظام*الملك* مدت* كوتاهي* در مدرسه* نظاميه* نيشابور تدريس* نمود و پس* از آن* بار ديگر به* طوس* رفت* و تا آخر عمر در خانقاه* كوچكي* كه* ترتيب* داده* بود به* عبادت* و خلوت* و ارشاد و تهذيب* نفس* پرداخت*. اين* ده* سال* از زندگي* امام* محمد غزالي* كه* دراقصي* نقاط عالم* اسلامي* سپري* شد در زمره* اسرار آميزترين* دوران* حيات* او شمرده* مي*شود كه* به* تصوف* و عرفان* پرداخت*، به* حقايق* باطني* زيادي* نائل* آمد، در آداب* و رسوم* و افكار و عقايد فرقه*هاي* مختلف* تحقيق* كرد و در وادي* تهذيب* نفس* و عرفان* و چشم*پوشي* از تجملات* دنيوي* گام* نهاد; به* گونه*اي* كه* حدود دو سال* در مدرسه* كوچكي* در شهري* دور افتاده* رفتگري* كرد و چون* احساس* كرد ديو شهرت* و آزمندگي* او در حال* طغيان* است* شبانه* از آن* مدرسه* گريخت* و در محل* ديگري* به* خودسازي* پرداخت*.
داستان* فراز از مدرسه*; حكايت* دست* شستن* اين* فقيه* و عالم* گرانقدر از درس* و بحث* و پرداختن* به* درون* و تهذيب* نفس* است*.
امام* محمد غزالي* در سال* 555 ه.ق* در سن* نودو پنج* سالگي* در طوس* درگذشت*.
وي* در دوره* دوم* زندگي* خود كه* از زمان* (فرار از مدرسه*) يا پشت* پا زدن* به* تعلقات* دنيوي* (488)آغاز شد كتب* فقهي* و فلسفي* گران* مايه*اي* تأليف* نمود كه* هر يك* در زمره* قوي*ترين* و پرمحتواترين* كتب* اسلامي* آن* عهد به* شمار مي*روند و حكما و عرفا هر يك* از اين* كتب* را براي* ادعاي* پيغمبري* او(در صورتي* كه* مي*خواست* اين* كار را بكند) كافي* دانسته*اند. امام* محمد در دوره* دوم* زندگي* خود عليرغم* اصرار فراوان* حكام* سلجوقي* حاضر به* بازگشت* به* وضعيت* پيشين* نشد و لذت* تصوف* ودرويشي* و عرفان* را بر شهرت* و دنياپرستي* ترجيح* داد. از لحاظ خط و مشي* فكري* امام* محمد غزالي* پيرو مذهب* شافعي* (در فقه*) و مذهب* اشعري* (در اصول* ديني*) بود ولي* پيروي* از اين* دو علم* را ازروي* اجتهاد و استدلال* شخصي* مي*دانست* نه* تقليد صرف*. وي* مخالف* تعاليم* فلاسفه* و بويژه* مشائين* بود و مباحثي* نظير اعتقاد به* افلاك*، مجرد بودن* نفس* انسان*، ازلي* و ابدي* بودن* عالم* و وجود و بسيط بودن* خداوند را قبول* نداشت*.
امام* محمد غزالي* با * اسماعيليه و باطنيه* نيز اختلاف* نظر جدي* داشت* و آنها را همانند فلاسفه* رد و تكفير نمود. وي* در يكي* از كتب* خود به* شيوه* اجتهاد و استدلال* به* شرح* زندگاني* خويش* پرداخته* است* بدين* گونه* كه* ابتدا به* كلام* روي* آورد و سپس* به* فلسفه* علاقمند گرديد. پس* از آن* به* مطالعه* عقايد اسماعيليه* پرداخت* و پس* از اينكه* كليه* اين* مكاتب* را ناقص* و مردود دانست* به* تصوف* روي* آورد و با مطالعه* كتب* بزرگان* اين* طايفه* و بررسي* شرح* زندگاني* دراويش* و عرفاي* بزرگ* پيش* از خود تصوف* را به* عنوان* راه* نهايي* سعادت* برگزيد و تا پايان* عمر به* ارشاد معنوي* و خلوت* و عبادت* پرداخت*.
تأليفات* شيخ* را بالغ* بر يكصد و حتي* دويست* و بيشتر نيز نوشته*اند. اين* كتب* اكثرا حاصل* تفكرات*عميق* او و در ارتباط با رشته*هاي* مختلف* علوم* اسلامي* است*. مشهورترين* اين* نوشته*جات* عبارتند از:
ــ احياء علوم* دين* (در اخلاق* وتصوف* و مسائل* ديني)
ــ المستصفي* (در علم* اصول* فقه*)
ــ كيمياي* سعادت* (در اخلاق* و تصوف)
ــ مقاصد الفلاسفه*
ــ تهافت* الفلاسفه*
ــ نصيحه*الملوك* (در حكمت* عملي* و اخلاق*، نامه* امام* به* سلطان* سنجر)
ــ كتاب* الوسيط (در فقه* شافعي)
ــ كتاب* الوجيز (در فقه* شافعي*)
ــ معيار العلم* (در منطق)
ــ المنقذ من* الضلال* (شرح* حال* و سير معنوي* امام* محمد غزالي)
__________________
اسمون ابری بود با نگاه من
maryam آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
پاسخ

برچسب ها
مفاخرامام, محمد, مشاهیر, و, غزالي

ابزارهای موضوع
نحوه نمایش

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code هست فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کد HTML غیر فعال است
Trackbacks are فعال
Pingbacks are فعال
Refbacks are فعال


موضوعات مشابه
موضوع نویسنده موضوع انجمن پاسخ ها آخرين نوشته
تاريخچه اديان ايران ( زرتشت ) Federal.Police زرتشتی 0 03-05-2013 13:43
دانلود آلبوم جدید و فوق العاده زیبا و شنیدنی محمد علیزاده به نام دلت با منه Admin آلبوم هاي جديد 0 02-28-2013 12:51
زکریای رازی خردگراترین فرد در تاریخ ایران jafar007 فلسفه و خردگرایی 3 01-18-2013 18:50
سید محمد حسینی به جای معدنچی به پرسپولیس می رود؟ Admin بخش خبر های ورزشی 0 08-29-2012 11:06
مجموعه ای فوق العاده زیبا از کارهای محمد مبینی ... با 3 کیفیت Admin آلبوم هاي جديد 0 08-12-2012 18:02


اکنون ساعت 23:10 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0

سايت منتيس سيسيکم بزرگترين انجمن شرينگ در سال 1391 تاسيس شده است و همواره کوشيده است تا بهترين و با کيفيت ترين اکانتهاي سي سي کم را به مشتريان خود ارائه دهد . همچنين سايت منتيس سيسيکم بر گرفته از بهترين اموزشها در زمينه ماهواره و تعميرات و ديگر موارد ميباشد
PostMan By Cultural Forum | Study at Malaysian University