شما عضو سایت نیستید, لطفا از طریق این لینک برای ثبت نام اقدام نمایید.    
mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam

به سایت بزرگ و تخصصی mantiscccamخوش امدید . فروش ویژه اکانت های حرفه ای {cccam-mgcamd }منتیس سیسیکم با چهار ابر سرور قوی و قدرتمند اماده میزبانی شما عزیزان میباشد ..شایان ذکر هست دیتا سنترهای سرورهای ما مستقر در سویس و المان میباشد با پورت کاملا اختصاصی 8گیگ بدون قطعی بدون فریز با اب تایم 24 ساعت ..عزیزان میتوانند خرید رو بصورت انلاین انجام بدن و انی هم تحویل بگیرند.. برای خرید به ادرس زیر بروید


بازگشت   mantiscccam > انجمن گالری عکس > سایر عکس ها > گالری عکس های تاریخی ایران

پاسخ
 
LinkBack ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 12-10-2012, 19:13   #1
کاربر فعال
 
SKY-SAT آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Nov 2012
نوشته ها: 961
تشکر: 0
تشکر شده 7 بار در 4 ارسال
پیش فرض تخت جمشید در حال تخریب

بسیاری از کارشناسان و فعالان میراث*فرهنگی با اعتراض به چگونگی شرایط حفاظتی آثار، تمهیدات فعلی را برای جلوگیری از آسیب*های طبیعی و آلاینده*های محیطی کافی نمی*دانند.
پس از گذشت ۳۳ سال از ثبت جهانی مجموعه تخت جمشید و ۸ سال از محوطه تاریخی پاسارگاد در فهرست یونسکو هنوز شرایط حفاظتی و جلوگیری از آسیب*های مخرب رضایت*کننده توصیف نمی*شود.
هنوز مطالعات در رابطه با خطر عوامل جوی و آلاینده*های محیطی روی این مجموعه*های جهانی رضایت*بخش نیست. باران که می*بارد، چاله*های آب در تخت*جمشید، یکی پس از دیگری شکل می*گیرد. کاخ خزانه بر اثر تجمع* آب** باران تبدیل به خزینه می*شود و نفس صدستون هم به*شماره می*افتد.
فعالان*میراث*فرهنگی اما معتقدند میزان فرسایش آثار در فصل سرما چند برابر می*شود. «امین طباطبایی»، یکی از فعالان میراث*فرهنگی در استان فارس است.
او می**گوید: «زمانی*که پاسارگاد در فهرست میراث جهانی قرار گرفت، همگان امیدوار بودند که این موضوع بهانه*ای باشد برای حفاظت دقیقتر و بیش از پیش آثار باقی مانده از دوران هخامنشی، اما هر چه از آن تاریخ دورتر می*شویم، میزان فرسایش آثار بیشتر و بیشتر می*شود.»
به*گفته وی، هر چند در محوطه میراث*جهانی پاسارگاد برای کنترل آسیب*رسانی به محوطه توسط بازدیدکنندگان تدابیر مناسبی اندیشیده شده اما متولیان این اثر جهانی، گویا فراموش کرده*اند که بیشترین فرسایش در پاسارگاد ناشی از عوامل طبیعی است.

اگر طی ۱۰ سال گذشته چند بار به پاسارگاد رفته باشید، متوجه خواهید شد که در بسیاری از کاخ*ها، هوازدگی و از هم*گسستگی سنگ*ها به صورت روزانه رو به افزایش است. بسیاری از پایه ستون*ها با مشکل هوازدگی دست و پنجه نرم می*کنند.
این فعال میراث*فرهنگی ادامه می*دهد: «برخی شالی ستون*ها همچنان روی خاکی که در تمام فصل بارندگی خیس و مرطوب و گلی است و در بهار و تابستان انواع گیاهان از اطرافشان می*رویند، نگهداری می*شوند. مهمترین نقش*برجسته پاسارگاد یعنی نقش انسان بالدار هم روز به روز محوتر می*شود و با همین روند شاید چند سال دیگر تنها جرز دیواری که روی آن قرار گرفته است باقی مانده باشد.
اما «مازیار کاظمی» سرپرست پیشین مجموعه تخت*جمشید به ۳ عامل؛ آلاینده*های محیطی، شرایط جوی و عوامل بیولوژیک اشاره می*کند و می*افزاید: «آلاینده*های محیطی که ناشی از میزان گازهای متصاعد شده از مراکز صنعتی چون پتروشیمی و شهرک*های صنعتی در اطراف تخت جمشید و همینطور دود حاصل از آتش*سوزی زمین*های زراعی است، عوامل آسیب*زا به*شمار می*روند که در تخت*جمشید بیشتر و در پاسارگاد کمتر دیده می*شود.

به*گفته کاظمی تغییرات فصلی و شرایط جوی و عوامل بیولوژیک از مهمترین تهدیداتی به*شمار می*روند که گریبان مجموعه*های جهانی پارسه و پاسارگاد را گرفته*اند.
این کارشناس اعتقاد دارد، هوازدگی یکی از مشکلات ثابت و همیشگی مجموعه*های سنگی کشور است. چنانچه پس از تخریب*های انسانی شدیدترین آسیبی که بناهای تاریخی وارد می*آید، هوازدگی و فرسایش محیطی در محوطه*های باز است.
اما در رابطه با این مسئله یک واقعیت را باید پذیرفت و آن اینست که محوطه*های تاریخی موزه نیست و قابلیت کنترل ۱۰۰ درصد روی آن وجود ندارد. محوطه*ای که در فضای باز قرار دارد خواه ناخواه رو به اضمحلال می*رود و این شرایط برای محوطه*های خارج از کشور هم صدق می*کند.

از آنجایی*که نوع سنگ*های پارسه و پاسارگاد آهکی هستند و از قابلیت انتقال رطوبت برخوردارند بنابراین نزولات جوی باعث بالا رفتن رطوبت سنگ*ها و باد باعث افزایش تعرق در سطوح سنگ*ها می*شود و با پایین آمدن دما، همین رطوبت باعث یخ*زدگی و به مرور زمان سبب ایجاد ترک و شکاف در آثار می*شوند. اتفاقی که شرایط جوی باعث آن شده و به*گفته کارشناسان گریزی هم از آن نیست.
اما کاظمی صرفنظر از عوامل طبیعی به آلاینده*های محیطی تاکید می*کند. چراکه به*گفته این کارشناس اگر نمی*توان جلوی عوامل و شرایط جوی را گرفت اما می*توان بر آلاینده*های جوی انسانی کنترل و نظارت داشت و آن*ها را به*حداقل رساند.
پتروشیمی و شهرک*های صنعتی در اطراف تخت جمشید و دود حاصل از آتش*سوزی زمین*های زراعی آسیب*هایی است که باید هر چه*سریعتر به رفع آن*ها پرداخت.
اما دسته سوم عوامل مخرب به عوامل بیولوژیکی بر می*گردد. جاندارانی که به*صورت مستقیم و غیر مستقیم روی بناهای تاریخی تاثیر می*گذارند جزو این دسته به*شمار می*روند. گلسنگ*ها هم جزو این ساختار محسوب می*شود.

کاظمی در این*باره می*گوید: پرندگان با نفوذ در جداره*ها برای لانه*سازی و خزندگانی چون موش خرما با حفر تونل اثر را مورد تهدید قرار می*دهند.
هر چند در مجموعه پارسه و پاسارگاد روند تخریب این دسته از جانداران به*دلیل رفت*و آمدهای انسانی بسیار اندک است. اما مسئله*ای که مشهود است گسترش گلسنگ*ها روی آثار تاریخی است.
سالهاست روش*های مبارزه با گلسنگ*ها، فیزیکی بوده است به*طوری*که گلسنگ*ها تنها از روی سطح برداشته می*شود و با تغییر شرایط جوی و رطوبت دوباره رشد و نمو خود را از سر می*گیرد.
این درحالی است که سرپرست پیشین مجموعه تخت جمشید مطالعاتی که درخصوص جلوگیری از رشد گلسنگ*ها صورت گرفته را بسیار اندک می*داند.

به*گفته وی، با اینکه در سطح مطالعاتی یکسری پیشنهادات مطرح شده اما از آنجایی*که هنوز صاحب*نظری در مباحث حفاظت آثار در مقابل گلسنگ وجود ندارد و همکاری* و مشارکت بین*المللی مسائل مربوط به بودجه یکی از مشکلات آن است هنوز اتفاقی خاصی این رابطه وجود نداشته است.
صرفنظر از مسائل حفاظتی، در محوطه ۱۶۰ هکتاری پاسارگاد که بخش عمده*ای از مسیر بازدید آن پیاده*رو است، برای بازدیدکنندگان از مجموعه کمترین امکانات رفاهی نیز در نظر گرفته نشده است.
طباطبایی در این*باره می*گوید: «در تمام این محوطه گسترده، نه*تنها کافی*شاپی دیده نمی*شود که برای استراحت همزمان ۲۰ نفر باردیدکننده صندلی وجود ندارد. این درحالی*است که برای بازدیدی که ممکن است بیش از ۲ یا ۳ ساعت به طول انجامد، تنها یک یا ۲ آبخوری که یکی در محل وروی مجموعه است و دیگری در میانه*های آن، امکانات دیگری موجود نیست!
به*گفته وی، درد مشترک بسیاری از آثار تاریخی کشور در اینجا هم وجود دارد. راهنما برای معرفی مجموعه پیش*بینی نشده است و بسیاری از مردم هنگامی که بازدیدشان پایان یافت، چیز زیادی بر دانسته*هایشان افزوده نشده است.
اما در مورد تخت*جمشید، شرایط بهتر است. مجموعه میراث جهانی حفاظت فیزیکی را نسبت به سال*های گذشته بهتر کرده است. بسیاری از آثار با دیواره*های محافظ شیشه*ای که در فاصله خوبی از نقش*ها قرار دارند، محافظت می*شوند و بازدید کننده در بیشتر مناطق به نقوش دسترسی ندارد.
اما سرپرست پیشین تخت*جمشید تاکید دارد که پیشروترین آسیب*ها در محوطه*های تاریخی عوامل انسانی هستند.
موضوعی که به*دلیل اجرای علمی طرح مدیریت بازدیدکننده در پایگاه پارسه، پاسارگاد و چغازنبیل سبب شده که این آسیب*ها به*کمترین میزان خود برسد.
در این مجموعه*ها برخلاف دیگر محوطه**های تاریخی کارشناسان و ناظران کاملا متوجه هستند که چگونه مسیر و بازدید*کنندگان را به*صورت علمی مدیریت کنند.
این*درحالی است که با توجه به حجم بازدیدکنندگان مسیرها مشخص و کارکنان پارسه و پاسارگاد با برنامه مدون سالیانه راهکارهای جدید در نظر می*گیرند.
__________________
خدایا کودکان گلفروش را می بینی؟

مردان خانه به دوش/ دخترکان تن فروش

پسران کلیه فروش /زبانهای عشق فروش

انسانهای آدم فروش را می بینی؟

می خواهم یک تکه آسمان کلنگی بخرم ,

دیگر زمینت بوی زندگی نمی دهد!

SKY-SAT آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
پاسخ

برچسب ها
تخت, تخریب, جمشید, حال, در

ابزارهای موضوع
نحوه نمایش

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code هست فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کد HTML غیر فعال است
Trackbacks are فعال
Pingbacks are فعال
Refbacks are فعال


موضوعات مشابه
موضوع نویسنده موضوع انجمن پاسخ ها آخرين نوشته
مقبره حضرت «حوا» پیش از تخریب +تصویر Federal.Police مطالب گوناگون 0 03-18-2013 18:38


اکنون ساعت 14:48 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0

سايت منتيس سيسيکم بزرگترين انجمن شرينگ در سال 1391 تاسيس شده است و همواره کوشيده است تا بهترين و با کيفيت ترين اکانتهاي سي سي کم را به مشتريان خود ارائه دهد . همچنين سايت منتيس سيسيکم بر گرفته از بهترين اموزشها در زمينه ماهواره و تعميرات و ديگر موارد ميباشد
PostMan By Cultural Forum | Study at Malaysian University