شما عضو سایت نیستید, لطفا از طریق این لینک برای ثبت نام اقدام نمایید.    
mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam

به سایت بزرگ و تخصصی mantiscccamخوش امدید . فروش ویژه اکانت های حرفه ای {cccam-mgcamd }منتیس سیسیکم با چهار ابر سرور قوی و قدرتمند اماده میزبانی شما عزیزان میباشد ..شایان ذکر هست دیتا سنترهای سرورهای ما مستقر در سویس و المان میباشد با پورت کاملا اختصاصی 8گیگ بدون قطعی بدون فریز با اب تایم 24 ساعت ..عزیزان میتوانند خرید رو بصورت انلاین انجام بدن و انی هم تحویل بگیرند.. برای خرید به ادرس زیر بروید


بازگشت   mantiscccam > تالار مذاهب و ادیان > زرتشتی

پاسخ
 
LinkBack ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 03-05-2013, 13:37   #1
کاربر فعال
 
Federal.Police آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Aug 2012
محل سکونت: ***** **
نوشته ها: 903
تشکر: 0
تشکر شده 53 بار در 46 ارسال
icon000147* ارزش انديشه زرتشت در جهان امروز

ارزش انديشه زرتشت در جهان امروز


بينش وپیام اشوزرتشت، کُهن*ترين يادگاراخلاقی و انسان محوربرای بشردرجهان امروزی است.از يک*سو نخستين دين و فلسفه يکتاپرستی در جهان است که باآموزه*های خودهر مرد و زن از هر باور و فرهنگی را در جهان به رستگاری سفارش می*کند و از سوی ديگر با انگيزه تازه کردن زندگی و هماهنگ شدن با دانش زمان در جهان، به خواسته و نيازهای مردم در هر مکانی سازگار شده است.
بي گمان داشته و ابزار انسان در جهان محدود بوده و خواسته* اونیز نامحدود است ولی بسياری از آرزوها و روياهای اين آفريده اهورايی، در گذر زمان با بهره*گيری از دانش به واقعيت تبديل شده و انسان آن را تجربه کرده است. جهان امروز جهانی است به کوچکی يک دهکده که ساکنان آن به یاری ابزار علمی و کمترين زمان امکان دستيابی به انديشه، تمدن و فرهنگها را در دورترين مسافت خواهند داشت. در اين دهکده جهانی انديشه هايی رنگارنگ از روزگاران گذشته نيز شکل گرفته و دين های خدا محور، پديدار شده*اند که همه آنها به زبان قوم خويش مردم زمان را از بيداد و ستم روزگار رهايی بخشيده*اند و بشر را به اخلاق و رفتار نيکو دعوت کرده*اند. چند مکتب بشری نيز در گوشه*هايی از جهان شکل گرفته و راهکارهايی به انسان پيشنهاد داده*اند در اين ميان به کُهن*ترين دين يکتاپرستی جهان و برخی از ويژگی های اين آيين اشاره می*کنيم تا دريابيم که انديشه های اشوزرتشت چه ارزشی در جهان امروز دارد.


1- جهان شمول بودن
انديشه اشوزرتشت مربوط به قوم و مردم ويژه ای در جهان نيست، او مردماني را برگزيده*تر از ديگران نمی*داند که خداوند آنان را به رهبری برگزيده باشد. اين پيام آور سخنان خود را برای رستگاری مردم جهان می گويد و انسان بودن و پرورش ارزش*های نيک را به هر فرد سفارش مي کند تا اخلاقی نيک و رفتاری شايسته بر جهان هستی پويا و پايدار گردد
چنانچه مولانا مي*فرمايد:
دی شيخ با چراغ همی گشت گرد شهر
کز ديو و دد ملولم و انسانم آرزوست
گفتند که يافت می نشود گشته*ايم ما
گفت آنکه يافت می نشود آنم آرزوست


2- جايگاه خداوند
انديشه اشوزرتشت که نخستين بار به يکتاپرستی پی برد، خدای هستی را ترکيبی از چند ويژگی برشمرد و نام او را اهورامزدا گذاشت يعنی دانای بزرگ هستی بخش، يعنی دانش برتر و خرد کامل، از اين ديدگاه خداوند ويژگی آفرينندگی بر پايه*ی دانايی دارد. پس پروردگار بدی و نابرابری، ستم و بيداد را نيافريده*است، آفريدگار نيکی*ها بيدادگر و انتقام*جو نيست بلکه با مهر خود در هستی نمايان مي*شود.


3- ناسازگاری با پندارهای نادرست
بينش و آموزش*های اشوزرتشت بر پايه*ی واقعيت*هاست، اشوزرتشت باور دارد که دانش زمان در حال تکامل است و هيچگاه آن را پايانی نمی*بيند. از اين ديدگاه استوره باوری، خرافه پرستی، پندارهايی که بر احساس نادرست و باورهای تعصب انگيز باشد نمی*پسندد. او انسان را به پندار نيک سفارش می*کند که بر مبنای دانش زمان هماهنگ شده باشد و همه را ياری*گر بيداری دانش بشری در گذر تاريخ می*داند،
چنانچه بزرگمهر حکيم می فرمايد: « همه چيز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر نزاده*اند».


4- جايگاه دين
در بينش اشوزرتشت واژه*ی دين که در اوستا به صورت «دَاِنَه» آمده است به چم وجدان آگاه يا نيروی تشخيص خوب از بد است، از اين رو انسانی دين دار است که بر پايه دانايی انديشه می کند و با ياری وهومن و نيروی درونی آگاه خويش در راه بهزيستی و رستگاری خود و ديگران کوشش مي*کند و کسانی که غير از اين را باور داشته باشند و در کنار دين، بازار برتری جويی ساخته*اند و به گفته*ی حافظ حقيقت را در نيافته*اند.
جنگ هفتاد و دو ملت همه را عذر بنه
چون نديدند حقيقت ره افسانه زدند


5- جايگاه انسان
انسان در انديشه اشوزرتشت ياور و ياری دهنده پروردگار برای گسترش راستی و مبازه با دروغ است. هنگامی که انسان می تواند برخی از فروزه*های نيک اهورايی را در خود پرورش دهد و به ياری آنها در بستر زمان حرکت کند پس مسوول است و ماموريت دارد. زن و مرد در بينش اشوزرتشت با يکديگر برابرند و بر يکديگر هيچ برتری ندارند، مگر آنکه در پيشرفت جهان هستی با دانايی و کردار نيک سهم بيشتری داشته باشند.


6- اختيار
بينش اشوزرتشت بدون کم و کاستی از اختيار و يا آزادی گزينش سخن می*گويد و جبر را نمی*پذيرد. از اين ديدگاه گناه آغازين نيز جايگاهی ندارد و انسان



انسان، بی گناه و پاک به جهان هستی آمده است. هر کس با گزينش راه خويش خوب و بد را در زندگی تجربه می*کند تا زندگی را با اختيار و نه با تاييد و دستور ديگری برای خود به سامان آورد.


7- دانش پذيری
دانش اندوزی و گسترش آن از پيشنهاد ويژه آموزه*های اشوزرتشت است که در جهان امروز نيز راهکاری مناسب برای دست يافتن به نا ديدنی*ها و نا آگاهی*ها است. اشوزرتشت پيشرفت و توانايی انسان را به دانش اندوزی ومیزان دانایی او نسبت می دهد. چنانچه فردوسی می فرمايد:

توانا بود هر که دانا بود
ز دانش دل پير برنا بود

يا ناصر خسرو:
درخت تو گر بار دانش بگيرد
به زير آوری چرخ نيلوفری را


8- خردمندی
با انديشه زرتشت همه در جهان بايد خردمند باشند زيرا بالاترين هديه خداوندی به انسان هوش و انديشه است که انسان بر پايه*ی آن و با بهره*گيری از دانش به خردمندی خواهد رسيد. در اين بينش خرد انسان دانشمند و بينشور سراسر وجود او را سرشار خواهد کرد و تن انسان تنها برای ادامه راه زندگی و دريافت داده*ها با ياری چشم و گوش و احساس*های ديگر برای دست يافتن به دانش بيشتر و رسيدن به خردمندی است.

چنانچه مولانا مي*فرمايد:
ای برادر تو همه انديشه*ای
مابقی خود استخوان و ريشه*ای
گر بُود انديشه*ات گل گلشنی
ور بود خاری تو هيمه گلخنی


9- هنجار هستی
نگرش آيين زرتشت به جهان هستی پيروی و پيوستن به هنجار و مبارزه با ناهنجاری است. هنجار راستی در بينش زرتشت «اشا» نام گرفته است و انسان بايستی در هر شرايطی خود را با آن همگام و هماهنگ سازد يعنی راستی، پاکی، مهربانی، فروتنی، پارسايی و فروزه*های نيک انسانی را در خود پرورش دهد تا با هنجار هستی همسو شده باشد زيرا اين هنجار در تمام ذره*ها و پديده*های هستی شکل گرفته است و به صورت ذاتی و غريزی انجام مي*پذيرد و بر انسان انديشمند نيز بايسته است تا از آن پيروی کند و گرنه بی هنجاری و بی دادی گسترش خواهد يافت.

سعدی می*فرمايد

ابر و باد و مه خورشيد و فلک در کارند
تا تو نانی به کف آری و به غفلت نخوری
همه از بهر تو سرگشته و فرمانبردار
شرط انصاف نباشد که تو فرمان نبری


10- راستی
اشوزرتشت مردم جهان را به راستی دعوت می*کند. آنجا که در گات*ها می فرمايد: راستی همواره در جهان پيروز است يعنی دروغ و کژانديشی نبايد جايگاهی در بين مردم جهان داشته باشد زيرا هنجار هستی تنها بر راستی استوار است. چنانچه در آرزوي داريوش بر سنگ نوشته او آمده است.

«اهورامزدا اين سرزمين را از دروغ، دشمن و خشکسالی به دور بدارد».


11- تازه شدن
«فرشه»، در آيين زرتشت تازه شدن را نويد مي*دهد، اين واژه در انگليسی نيز به صورت fresh يعنی تازگی در آمده است. فرشه همگان را به تازگی در انديشه، گفتار و کردار سفارش می دهد. تن و روان انسان، فرهنگ و اخلاق مردمان بايد به سوی تازگی و پيشرفت حرکت کند. اشوزرتشت در پيام خود از پيروانش مي*خواهد که همواره جهان را نو و زندگی را تازه کنند.

« از کسانی شويم که زندگی را تازه می*کنند و جهان را نو می سازند». اشوزرتشت


12- عرفان
انديشه اشوزرتشت مردم جهان را با پيمودن هفت گام به نور حقيقت سفارش می*کند و اين در هر زمان ومکانی امکان*پذير است. عرفان زرتشت شناخت راهي است که از وهومن يا نيک انديشی آغاز می*شود و با گذر از بهترين راستی، شهرياری بر خويشتن، عشق پاک،رسايی و جاودانگی به روشن دلی خواهد پيوست.


13- کار و کوشش
موثرترين عوامل آبادانی و پيشرفت در جهان، که خوشبختی و آسايش مردمان را به دنبال دارد کار و کوشش است. بينش زرتشت از همگان خواستار است که در راستای پيروی از قانون اشا و با توجه به استعداد و توان خود، برای پيشرفت و آسايش جامعه انسانی تلاش کنند. هنر آفرينی در امور زندگی و تلاش در انجام کار نيک، يکی از شيوه*های پسنديده*ی نيايش پروردگار است و به همين روی گوشه نشينی، رياضت کشيدن، تنبلی و گدايی از کارهای ناشايست در انديشه اشوزرتشت است.


14- حقوق بشر
در بينش اشوزرتشت، بشر از هر نژاد، مليت و قوم، با هر زبان و رنگ پوست، دين و باوری در جهان، از حقوقی برابر برخوردارند. برتری طلبی دينی، قومی و نژادی در اين دين جايگاهی ندارد، زرتشت تنها عامل برتری انسان را پايبندی به ارزش*های نيک و پيروی از هنجار هستی يعنی پيروی از پندار نيک، گفتار نيک و کردار نيک مي*داند، در بينش زرتشت برده*داری و اسارت انسان نيز مردود است.


15- انديشه به ديگران
در بينش اشوزرتشت انسان در زندگی، وجود جداگانه*ای نيست که تنها به رستگاری خويش انديشه داشته باشد. او در نيايش پروردگارش آرزو مي*کند تا بشر به سوی روشنايی و نور حقيقت نزديک شود، در پيام زرتشت آمده است:
« خوشبختي از آن کسی است که در پی خوشبختی ديگران باشد»، پس تلاش مي*کند تا به آسايش و آرامش ديگران نيز بپردازد. به همين روی ويژگي*های ميهمان نوازی، مهرباني، فروتني و گذشت برای ديگران از ارزش*های فرهنگ ايرانی شده است.


16- شادی
انديشه زرتشت، سرور و شادمانی را به مردم جهان سفارش می*کند، پيروان اين آيين شاد بودن و خوش زيستن را برگزيده*اند و از افسردگی و سوگواری دوری مي*کنند. شادمانی و سرور يکی از شيوه*های نيايش پروردگار و نزديک شدن به اوست. در گاهشماری زرتشتيان با انگيزه*های طبيعی، نجومی و تاريخی جشن*هايی پايه*گزاری شده تا انگيزه*ای برای گردهم آمدن و شادی کردن گروهی باشد.

حافظ مي*فرمايد:
وفا کنيم و ملامت کشيم و خوش باشيم
که در طريقت ما کافريست رنجيدن


17- صلح و دوستی
در آيين زرتشت جنگ و دشمنی چه برای کشورگشايی و چه با نام گسترش دين، نادرست و نکوهيده است و انسان با پيوستن و پيروی از اشا بايد گسترش دهنده مهربانی، فروتنی، آشتی و يگانگی باشد تا آرامش و دوستی را فراهم سازد. هر زرتشتی در نيايش روزانه با سرودن بخشی از اوستا پيمان مي*بندد که از دينی پشتيبانی کند که مخالف جنگ و خونريزی و ستايشگر دوستی، پارسايی و از خود گذشتگی است.


18- دادگستری
اشوزرتشت دوست*دار، پيشنهاد کننده و گسترش دهنده داد بین مردم جهان است. بنابراین بی قانونی، هرج مرج و بی هنجاری در جامعه بشری جايگاهی ندارد، مرم جهان بايد قانون*مند باشند و دادگستری را گسترش دهند.


19- نگهداری از محيط زيست
در بينش زرتشت انسان بايد باور به پاسداری از طبيعت داشته باشد و از تخريب منابع مادی در جهان هستی پرهيز کند. پاسداشت زيستگاه با پرستاری و نگهداری از چهار آخشيج (عنصر) پاک کننده که عبارتند از آب، هوا، خاک وروشنایی از ويژگي*های آيين زرتشتيان است. آلوده کردن آنها در طبيعت و بهره*گيری نادرست از آب، خاک، هوا و آتش از کارهای ناشايست به شمار می رود.


20- نداشتن فرقه در دين
برخی از مکتب*ها پس از شکل*گيری به فرقه های گوناگون تبديل شده، هر چند اين فرقه*ها در باور دينی مشترکند و راه يکسانی را ادامه می*دهند ولی گاهی نيز به تفرقه و جدال می*پردازند.
آموزه*های اشوزرتشت نمی تواند و نبايد فرقه*ای جداگانه و چندگانه داشته باشد چون همه انسان*ها را با خردمندی به راه راستی که تنها راه پيروزی و رستگاری است و بر پايه*ی هنجار هستی دعوت کرده است. بنابراين در انديشه زرتشت دين و فرقه تنها پيوستن به آيين راستی و خرد است.


21- بهشت و دوزخ
بهشت در بينش زرتشت از واژه «وهيشتم منو» آمده است که به چم بهترين منش است، برعکس آن دوزخ است که از واژه «دروجومانه» آمده که به چم جايگاه دروغ يا تيرگی درونی است. از اين ديدگاه، بهشت و يا دوزخ را خداوند برای پاداش يا کيفر روان انسان در دنيای پس از مرگ نيافريده، بلکه بهشت و دوزخ واکنش طبيعی رفتار انسان است که در همين جهان به خودش باز می*گردد و بر وجدان و روانش اثر می گذارد و بهترين شادی و آرامش (بهشت) يا بدترين حالت تيرگی درون (دوزخ) را برای روان او در زندگی وپس از درگذشت به وجود می*آورد.
Federal.Police آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
پاسخ

برچسب ها
ارزش, امروز, انديشه, جهان, در, زرتشت

ابزارهای موضوع
نحوه نمایش

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code هست فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کد HTML غیر فعال است
Trackbacks are فعال
Pingbacks are فعال
Refbacks are فعال


موضوعات مشابه
موضوع نویسنده موضوع انجمن پاسخ ها آخرين نوشته
تاريخچه اديان ايران ( زرتشت ) Federal.Police زرتشتی 0 03-05-2013 13:43
سوشیانت Federal.Police زرتشتی 0 03-05-2013 13:42
جايگاه فرشته در دين زرتشت Federal.Police زرتشتی 0 03-05-2013 13:39
نقش انسان در بینش زرتشت Federal.Police زرتشتی 0 03-05-2013 13:34
افزایش بهای دلار چه سودی دارد؟ hojatali اخبار داخلی 1 09-13-2012 00:05


اکنون ساعت 08:00 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0

سايت منتيس سيسيکم بزرگترين انجمن شرينگ در سال 1391 تاسيس شده است و همواره کوشيده است تا بهترين و با کيفيت ترين اکانتهاي سي سي کم را به مشتريان خود ارائه دهد . همچنين سايت منتيس سيسيکم بر گرفته از بهترين اموزشها در زمينه ماهواره و تعميرات و ديگر موارد ميباشد
PostMan By Cultural Forum | Study at Malaysian University