نمایش پست تنها
قدیمی 11-09-2013, 19:42   #1
maryam22
کاربر سایت
 
maryam22 آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Jun 2013
نوشته ها: 34
تشکر: 0
تشکر شده 0 بار در 0 ارسال
پیش فرض موج تازه خرافه*گرایی در ایران

موج تازه خرافه*گرایی در ایران
این روزها در خیابان*های پر تردد تهران آگهی*هایی به دست مردم می*رسد که برخی افراد به سودجویی*های کلان از مردم ساده*لوح و زودباور می*پردازند و هیچ مرجع و نهادی هم نیست که به شکایت مردم برسد. در این آگهی*ها گفته شده است که دعا و طلسم، حلال مشکلات است و بسیاری از مردم نیز تحت تاثیر آن قرار می*گیرند.
خبرگزاری ایسنا: این روزها در خیابان*های پر تردد تهران آگهی*هایی به دست مردم می*رسد که برخی افراد به سودجویی*های کلان از مردم ساده*لوح و زودباور می*پردازند و هیچ مرجع و نهادی هم نیست که به شکایت مردم برسد. در این آگهی*ها گفته شده است که دعا و طلسم، حلال مشکلات است و بسیاری از مردم نیز تحت تاثیر آن قرار می*گیرند. افرادی که فرقی نمی*کند از بالای شهر باشند یا پایین شهر، ساکن خانه*های تنگ و تاریک باشند یا صاحب کاخ*های خیالی پایتخت، خود را مدرن بنامند یا هنوز به سنت*ها وفادار باشند ...

روزنامه قانون با ذکر این مقدمه، گزارشی با عنوان «موج تازه خرافه*گرایی در ایران» منتشر کرده که در پی می*آید:

یک میلیون تومان، هزینه گشایش بخت!

آگهی سبز رنگ پر از کلماتی است که هر یک به شرط حقیقت، می*تواند دوای درد بسیاری از مشکلات باشد. کلماتی که در وهله اول، وسوسه*کننده و جذاب به نظر می*رسند: «*رزق و روزی، زبان*بند، گشایش بخت، محبت، جدایی، شفاء، ابطال سحر و ...» بالای برگه این حدیث به نقل از حضرت علی (ع) آورده شده است: «سلاح مومن دعا است» و بلافاصله زیر این حدیث نوشته شده: «انجام تمامی امور دعانویسی!» همچنین تضمین داده که با یک تماس مشکل حل خواهد شد و خود را با نام «سید آذری» معرفی کرده.

خانمی* بعد از اولین بوق گوشی را بر می*دارد و می*گوید هر آنچه در آگهی آمده 90 تا 95 درصد قابل انجام است و حاج آقا از ساعت 4 به بعد این کار را انجام می*دهند. توضیح می*دهد: «حاج آقا 4 موکل (جن) دارد. اگر طلسم محبت بخواهید موکل*های ایشان گوشتی را می*خورند که انگار گوشت تن شخص مورد نظر شماست. بعد سراغ او می*روند، روی ذهنش کار می*کنند، او را بی*قرار می*کنند، او هم فکر می*کند بی*قرار شماست، مطیع کامل شما خواهد شد و جز شما هیچ*کس را نمی*بیند!» می*گوید دعای خالی کاغذی 50 هزار تومان است و 30 تا 35 روز تاثیر دارد. دعای محبت کاغذی 100 هزار تومانی است و ظرف 30 روز باطل می*شود و باید یکی دیگر بگیرید.

جادوی محبت اما دائمی*است، کافی است 400 هزار تومان بپردازید و یک لوح برنجی را همیشه به گردن بیندازید تا کسی را که می*خواهید دست و پا بسته در اختیار داشته باشید. طلسم زبان*بند دائمی* هم 200 تا 300 هزار تومان قیمت دارد و با آویختن آن به گردن، کسی روی حرف شما حرف نخواهد زد. گشایش بخت اما بسته به میزان قدرت طلسم، 500 هزار تا یک میلیون تومان هزینه برمی*دارد. حاج آقا سرکتاب باز می*کنند و موکل*هایشان شبانه از گوشه و کنار و به خصوص قبرستان*ها، هر آنچه به عنوان طلسم بستن بخت برای شما خاک شده در می*آورند. همچنین لازم است دعایی را سر اذان بسوزانید و با خود به حمام برده در آب آن غسل کنید.

این خانم که گویا منشی حاج آقاست توضیح می*دهد: «وقت اذان همه چیز از زمین می*رود و فقط موکل*ها می*مانند. دعا باید وقت اذان سوزانده شود که موکل*ها روی زمین تنها باشند!» وقتی می*پرسیم چرا حاج آقا فقط ساعت 4 بعدازظهر به بعد حضور دارند و همین حالا نمی*شود با ایشان صحبت کرد، به جواب جالبی می*رسیم: «حاج آقا دبیر هستند و روزها در مدرسه تدریس می*کنند!»

طلسم و دعا با پیک رایگان!

منشی حاج آقا در ادامه درباره اینکه چگونه دعا یا طلسم را به دست مردم می*رساند، می*گوید: «دفتر حاج آقا در هشتگرد است و ما پیک رایگان داریم و طلسم و دعا را با پیک ارسال می*کنیم. برای پرداخت هزینه دعا و طلسم نیز شماره حساب می*دهیم و پس از پرداخت وجه، از طریق بانک استعلام می*کنیم و سپس دعا را ارسال می*کنیم.»

اما به راستی چه میزان استقبال از این خرافه*ها می*شود؟ منشی حاج آقا در این*باره می*گوید: «مشتری*هایمان زیاد است و باید از قبل وقت بگیرید. حاج آقا هم در ساعات و زمان*هایی خاص دعا و طلسم می*کنند و ... .»

دعا نویسان از اعتقادات مردم سوءاستفاده می*کنند

«به طور کلی هر گاه افراد جامعه با مشکلات متعددی رو*به*رو باشند که توانایی برطرف کردن آن را نداشته باشند، به خیال*پردازی و خرافه روی می*آورند و در این راه، اغلب از افرادی کمک می*گیرند که ادعای سحر و جادو دارند.»

امان*الله قرایی مقدم جامعه*شناس با بیان این مطلب می*افزاید: «انسان از تبیین حوادثی که بر او وارد می*شود عاجز و ناتوان است و در طول تاریخ در هر جسمی* اعم از سنگ و درخت و حیوان و با هر شبه نیرویی از قبیل جادو و سحر به دنبال آنچه از او توانا*تر باشد، گشته است.»

وی ریشه پیدایش جادوگران و رجوع مردم به آنها را در همین ناتوانی می*داند و با بیان اینکه ساحران همواره با ادعای در اختیار داشتن نیروهای خیر و شر اعتماد مردم را جلب می*کردند، می*گوید: «دعانویس*ها، رمال*ها و فالگیرها ادامه*دهنده راه همان جادوگران هستند. این افراد از اعتقادات مذهبی مردم سوءاستفاده می*کنند و بعضا حتی با توسل به نام قرآن، سعی می*کنند فریب خود را حقیقت جلوه دهند. جالب اینجاست که اکثر مردم این را می*دانند. این روزها کمتر کسی است که از فریبکاری دعانویسان بی*خبر باشد، با این حال نمی*خواهند بپذیرند و همچنان اعتماد می*کنند.»

قرایی مقدم با بیان اینکه بسیاری از زنان و دختران جوان در جریان اعتماد به این افراد مورد آزار و اذیت قرار می*گیرند، می*افزاید: «نه تنها از این افراد مشکلی حل نشده، بلکه مشکلی بر مشکلاتشان افزوده شده است. همه این اخبار را بارها و بارها شنیده*ایم و تاسف خورده*ایم؛ با این حال باز هم جهالت به خرج داده و اعتماد می*کنیم.»

چرا مردم به دعانویسان اعتماد می*کنند؟

قرایی مقدم با بیان اینکه زمانی سطح سواد را عامل ترویج خرافه*گرایی می*دانستیم، ادامه می*دهد: «مردم خرافه*گرا در آن دوران معتقد بودند زمین روی شاخ گاو است. با این مثل به زلزله اشاره می*کردند و نمی*دانستند عامل آن در واقع انرژی ذخیره*شده زمین است. امروزه علم پیشرفت کرده اما با این حال همچنان مردمی *خرافه*پرست هستیم چرا که خرافه در پرورش اجتماعی ما ریشه گرفته است.»

این جامعه*شناس، باور خانواده را ریشه تمایل به خرافه در فرزندان می*داند و با تاکید بر اینکه فرقی نمی*کند شمال شهر زندگی کنی یا جنوب شهر، می*افزاید: «خرافه، خرافه است و فقیر و ثروتمند نمی*شناسد. دختری که شاهد است مادرش هر روز از ترس دعا و طلسم خانه را می*گردد و دعانویس و فالگیر جزو لاینفک زندگی اوست، ناخواسته در مواجهه با اولین مشکل دست به دامان جادو خواهد شد. بچه*ای که از وقتی به یاد داشته دعا به گردنش انداخته*اند یا به هر وسیله*ای متوسل شده*اند تا از چشم*زخم در امان باشد، هرگز آنچه را دیده فراموش نمی*کند. شاید در آینده به کذب بودن آن واقف شود اما در زمان درماندگی، به آن پناه می*برد.»

خرافه*پرستی، یکی از شاخص*های عقب*ماندگی در کشورها

صرف هزینه*های هنگفت و بی*بازگشت، القای افکار نادرست، رواج پوچ*گرایی و نفی زندگی، سلب اراده و قدرت از انسان و تقدیم آن به افراد دیگر به اسم نیروهای فراانسانی، تنزل سطح فرهنگی و اجتماعی و تاثیرات مخرب در این زمینه و صدمات روحی و روانی، نشانه*ای از عقب*ماندگی جامعه، تبعات منفی و آسیب*هایی است که جامعه به لحاظ ترویج خرافه با آن مواجه خواهد شد.

قرایی مقدم، خرافه*گرایی را در تمام دنیا، کم یا زیاد رایج می*داند و تاکید دارد که در بزریل افرادی را دیده که جنگل می*پرستیده*اند و بد و خوب زندگی را به خشم یا خوشایند جنگل مرتبط می*دانسته*اند. در آمریکا نعل اسب را خوش یمن می*‏دانند و در انگلیس نیز خرافات همچنان وجود دارد و مردم هنوز احضار روح می*کنند و این در حالی است که خرافه*پرستی، یکی از شاخصه*های عقب*ماندگی در کشورهاست.
maryam22 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول