نمایش پست تنها
قدیمی 11-17-2013, 22:55   #1
maryam22
کاربر سایت
 
maryam22 آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Jun 2013
نوشته ها: 34
تشکر: 0
تشکر شده 0 بار در 0 ارسال
پیش فرض ظریف: آمریکا مخالف غنی*سازی نیست

ظریف: آمریکا مخالف غنی*سازی نیست
رییس دستگاه دیپلماسی کشور در پاسخ به این پرسش که مقامات آمریکایی اعلام کرده*اند "حق ذاتی" درباره غنی*سازی را برای هیچ کشوری به رسمیت نمی*شناسند، گفت: این اظهارات به معنای این نیست که کشورها حق ندارند، غنی*سازی کنند؛ البته با موضعی که ما داریم که غنی*سازی حق غیرقابل انفکاک ماست متفاوت است، اما بدین معنا نیست که با غنی*سازی ایران مخالف باشند و آن را به رسمیت نشناسند.
خبرگزاری ایسنا: رییس تیم مذاکراتی ایران با 1+5 تاکید کرد که ایران نیازی ندارد که حق غنی*سازی*اش به*رسمیت شناخته شود چون این حق را بر اساس ان*.پی.تی دارد و تصریح کرد که توقع ایران در مذاکرات فقط احترام به این حق غنی*سازی است.

توقع داریم به حق غنی*سازی ایران احترام بگذارند

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران خاطرنشان کرد: حق غنی*سازی ایران نیازی به به*رسمیت شناخته شدن ندارد، زیرا حقی است که بر اساس ان.پی.تی غیر قابل انفکاک است. آن*چه که ما توقع داریم، احترام به اجزای این حق ایران است. ایران در سال*های گذشته این حق خود را اعمال کرده است، اما متاسفانه مورد احترام واقع نشده و علاوه بر آن از طریق اعمال برخی تحریم*ها تضییقاتی هم برای ایران ایجاد کرده*اند.

در مسیر احترام به حق غنی*سازی ایران و لغو تحریم*ها در مذاکرات حرکت می*کنیم

او تاکید کرد: ضرورت دارد آن*ها حق ما را محترم بشمرند و تحریم*ها و فشارهای اقتصادی که بر مردم وارد کرده*اند را بردارند. ما در این مسیر حرکت می*کنیم.

هیچ ضرورتی برای شناسایی غنی*سازی به عنوان یک "حق" نمی*بینیم چون...

ظریف ادامه داد: ما حق غنی*سازی ایران را نه تنها غیرقابل مذاکره می*دانیم، بلکه هیچ ضرورتی برای شناسایی آن به عنوان یک "حق" نمی*بینیم، زیرا این حق غیرقابل انفکاک است و همه کشورها باید به آن احترام بگذارند.

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به این پرسش که رویکرد 1+5 نسبت به شناسایی و احترام به حق و اعمال غنی*سازی در ایران چیست؟ اظهار کرد: ما در مذاکرات با 1+5 نشنیدیم که کسی خواهان توقف غنی*سازی باشد. این موضوع در مرحله اول به صورت کلی درخواست هیچ طرفی نیست. برخی موضوعات مرتبط با غنی*سازی است که ممکن است مورد نظر برخی هیات*ها باشد. در دوره*های گذشته هم این موضوعات مورد بحث قرار گرفته است، اما تعلیق کلی غنی*سازی حتما خط قرمز ما است و ما وارد این خط قرمز نخواهیم شد.

ظریف افزود: ما به مرحله بسیار حساسی از مذاکرات رسیده*ایم و نمی*خواهیم در این مرحله وارد بیان جزییات شویم. به طور رسم اعلام کرده*ایم که غنی*سازی حتما باید در هر چارچوبی که توافق می*کنیم وجود داشته باشد؛ اما چگونه، به چه نحو و در کجا انجام شود موضوعاتی است که درباره آن در حال مذاکره هستیم.

نپذیرفتن "حق ذاتی" کشورها در غنی*سازی از سوی آمریکا به معنای مخالفت با غنی*سازی ایران نیست

رییس دستگاه دیپلماسی کشور در پاسخ به این پرسش که مقامات آمریکایی اعلام کرده*اند "حق ذاتی" درباره غنی*سازی را برای هیچ کشوری به رسمیت نمی*شناسند، گفت: این اظهارات به معنای این نیست که کشورها حق ندارند، غنی*سازی کنند؛ البته با موضعی که ما داریم که غنی*سازی حق غیرقابل انفکاک ماست متفاوت است، اما بدین معنا نیست که با غنی*سازی ایران مخالف باشند و آن را به رسمیت نشناسند.

وی در پاسخ به این پرسش که تا کی جزییات تفاهم*ها و مذاکرات به ویژه متن پیشنهادی ایران به 1+5 محرمانه باقی می*ماند؟ اظهار کرد: باید بتوانیم روی موضوعات مختلف به نتیجه برسیم. دیگران هم صرفا بر بیان مواضع کلی بسنده کرده*اند، زیرا مذاکرات جدی است. اگر می*خواستیم مثل گذشته از مذاکرات استفاده تبلیغاتی کنیم، می*توانستیم جزییات آن را در رسانه*ها اعلام کنیم، اما ما می*خواهیم به نتیجه و تفاهم برسیم و می*خواهیم لااقل هر امکانی را برای رسیدن به تفاهم امتحان کنیم تا این*که بتوانیم ضمن حفظ حقوق ملت ایران، این مشکل را هم از سر راه کشور برداریم و به را*ه*حلی برسیم.

ظریف تصریح کرد: به نسبت به هم (ایران و 1+5) نزدیک شده*ایم و همه هیات*ها اعتقاد دارند مسیر نسبتا طولانی را در این فرصت کوتاه به دلیل فشردگی کار طی کرده*ایم، نه به این دلیل که کار راحت بوده است، بلکه کار فشرده*ای در این مدت انجام شده و مذاکرات در مسیر خوبی پیش رفته است. امیدواریم بتوانیم به نتیجه برسیم در این صورت راحت*تر می توانیم جزییات را مطرح کنیم.

همه اقدامات در مرحله اول قابل بازگشت طراحی شده است

وزیر امور خارجه کشورمان اضافه کرد: همه اقداماتی که در مرحله اول از سوی همه طرف*ها انجام می*شود اگر به نتیجه مطلوب نرسد، قابل بازگشت است. البته ما امیدواریم در مرحله اول، اقدامات از سوی دو طرف متوازن باشد تا ایجاد اعتماد کند و مرحله دوم در واقع ادامه اقدامات مرحله اول باشد، نه این*که به مرحله*ای برسیم که بخواهیم به حالت اول برگردیم.

ظریف تاکید کرد: با توجه به پیشینه*ای که از اقدامات آمریکا در ذهن مردم ایران و بی*اعتمادی که وجود دارد، همه اقدامات در مرحله اول قابل بازگشت طراحی شده است. اما ما امیدواریم که این مرحله به صورت جدی دنبال شود و گام*های محکم و استواری برداشته شود و بر اساس آن گام*ها مرحله بعد را بسازیم.

او افزود: متنی که مورد توافق دو طرف قرار می*گیرد باید شامل تفاهم بر اهداف مشترک، اقدامات مرحله اول و مرحله نهایی شود. این امکان وجود ندارد که بدون تفاهم بر اهداف و مرحله نهایی فقط بر روی مرحله اول تفاهم کنیم. این مجموعه باید کامل باشد تا اقدامات ما در مرحله اول ایجاد اطمینان کند. اگر روی هدف و مرحله نهایی توافق نداشته باشیم، حتما اقدامات ما در مرحله اول نمی*تواند اطمینان*ساز باشد، بلکه همه طرف*ها با توجه به نگرانی که از هدف طرف مقابل دارند، ممکن است اقدامات را نیمه کاره انجام دهند و بدون توجه به یک آینده قابل ترسیم آن را دنبال کنند که نتیجه خوبی نخواهد داشت.

امکان رسیدن به یک طرح مدون وجود دارد

دلیلی نمی*بینم به جدیت طرف*ها در مکتوب کردن موضوعات به توافق رسیده بدبین باشم

وزیر امور خارجه ایران درباره آینده مذاکرات هسته*یی ایران و 1+5 به ایسنا گفت: معتقدم درباره هدف مشترک و تصویر نهایی اختلاف جدی وجود ندارد. لازم است این اقدامات را در مجموعه*ای تعریف و تدوین کنیم. فکر می*کنم در قالب گفت*وگوهایی که انجام شده است، امکان رسیدن بر یک طرح مدون وجود دارد. برداشت همه هیات*ها این است که امکان رسیدن به نتیجه وجود دارد. در مرحله عمل باید جدیت طرف*ها را درباره نهایی کردن متن مورد توافق امتحان و بررسی کرد، اما فعلا دلیلی نمی*بینم که نسبت به جدیت طرف*ها در مکتوب کردن موضوعات به توافق رسیده بدبین باشیم.
maryam22 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول