شما عضو سایت نیستید, لطفا از طریق این لینک برای ثبت نام اقدام نمایید.    
mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam mantiscccam

به سایت بزرگ و تخصصی mantiscccamخوش امدید . فروش ویژه اکانت های حرفه ای {cccam-mgcamd }منتیس سیسیکم با چهار ابر سرور قوی و قدرتمند اماده میزبانی شما عزیزان میباشد ..شایان ذکر هست دیتا سنترهای سرورهای ما مستقر در سویس و المان میباشد با پورت کاملا اختصاصی 8گیگ بدون قطعی بدون فریز با اب تایم 24 ساعت ..عزیزان میتوانند خرید رو بصورت انلاین انجام بدن و انی هم تحویل بگیرند.. برای خرید به ادرس زیر بروید


بازگشت   mantiscccam > انجمن بهداشت و سلامت > مشاوره و بیماری های اعصاب

پاسخ
 
LinkBack ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 03-03-2013, 10:25   #1
کاربر فعال
 
darknes آواتار ها
 
تاریخ عضویت: Dec 2012
نوشته ها: 490
تشکر: 0
تشکر شده 24 بار در 20 ارسال
(ms)بیماری خاموش

یکی از بیماریهایی که متخصصان هنوز دلیل مشخصی برای آن پیدا نکرده اند بیماری ام اس است.قدر مسلم آن است که بیماری ام اس که سیستم عصبی و نخاع بیمار را مورد تهاجم قرار میدهد عموما ریشه ژنتیکی ندارد.
گروه خبر سلامت نیوز-خبرنگار: زهرا السادات خوشحالی
به گزارش خبرنگار سلامت نیوز، اگر چه وراثت عامل بیماری ام اس نیست یعنی 50 درصد بیماران بچه هایشان ام اس نمی گیرند, ولی استعداد ژنتیکی ممکن است دخیل باشد.
این بیماری روی سیستم مرکزی اعصاب ( CNS ) که شامل مغز و ستون فقرات است تاثیر میگذارد همچنین با تاثیر عکسی که روی گلبولهای سفید ( واحد اصلی سیستم ایمنی و وسیله ای برای مبارزه با مواد خارجی که میتوانند باعث عفونت و بیماری در انسان شود ) میگذارد، باعث میشوند تا گلبولهای سفید خون بطور اشتباه به سلولهای خودی حمله میکنند.
حالتها عصبی و روانی در این بیماری نقش کلیدی برای ابتلا و همچنین پیشرفت در افراد مبتلا را دارد.چرا که کلیه اندامهای انسان تحت نظارت و کنترل مغز می باشد و کوچکترین عصبیت ها و نگرانی های بی مورد در این عضو اثر مخربی داشته و کارکرد این اندام را مختل خواهد کرد.
دو گروه از افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند یکی افرادی که فوق العاده حساس , زودرنج و عصبی و با کمترین ناملایمات تعادل خود را از دست می دهند و دیگری افرادی هستند که از نظر ژنتیک دارای طبع سردی بوده و مدام از غذاهای سردی بخش استفاده می کنند و علاقه زیادی به خوردن ترشی, سرکه, تمبر هندی,* ماست,* قره قورت و امثالهم دارند.
پیشرفت حاد و سریع در این بیماری به ندرت دیده می شود و در بیشتر مبتلایان سیر بیماری خوش خیم بوده و علائم آنقدر خفیف هستند که حتی به پزشک هم مراجعه نمی کنند اما به طور کل سیر این بیماری اشکال متعددی دارد و اغلب بیماران دچار حملات تشدید و تخفیف علائم شده و بین حملات هیچ علامتی ندارند. عده دیگری دچار نوع مزمن بوده و با گذشت زمان بر شدت علائم آنها افزوده می شود.
شایعترین علائم مشخصه این بیماری عبارتند از : خستگی مفرط, ضعف, کرخ شدن دست و پا, ناهماهنگی حرکات و از دست دادن تعادل, درد, تاری دید, حساسیت به گرما, گیجی و اختلالات شناختی, مشکلات دفع ادرار و مدفوع و اختلالات جنسی
درحال حاضر روش درمانی قطعی برای این بیماری موجود نیست ولی با ایجاد یک برنامه درمانی خاص و استفاده از دارو درمانی های جدید و تکنیکهای توانبخشی می توان علائم بیماری را تسکین داد, پیشرفت آن را کندتر کرد، با حمایت وضعیت کنونی توانائیهای شخص را حفظ نموده و ارتقاء بخشید و به بیمار امکان داد تا یک روند طبیعی و عادی را در زندگی دنبال کند.
همچنین رژیم غذایی صحیح و متعادل نقش مثبتی در جلوگیری از پیشرفت MS دارد. تحرک جسمی, ورزشهای هماهنگ و انبساط عضلات به تقویت نیروی عضلانی در بیماران MS کمک می کند.
تا جاییکه ممکن است باید از استرسهای عاطفی و جسمی و قرار گرفتن در گرما پرهیز کرد زیرا باعث بدتر شدن علائم می شود. امروزه ثابت شده است که تغییرات حالتهای روانی و عاطفی اغلب تاثیر بسیار مهمی بر وضعیت سلامت جسمی دارد. به عبارت دیگر ذهن و عواطف بر جسم تاثیر می گذارند.تکنیکهای کمک به خود در افراد مبتلا به ام اس هم از نظر جسمی و هم روانشناختی موثر هستند.
مانند سایر بیماریهای مزمن،زندگی با بیماری ام اس می تواند شما را در مسیر پرپیچ و خم هیجانات قرار دهد.اما باید توجه داشته باشید شما میتوانید با برنامه ریزی و کنترل شرایط در کنار این بیماری تا سالیان سال به خوبی زندگی کنید.


شرح بیماری :

اسکلروز متعدد یک* اختلال* مزمن* درگیرکننده* بسیاری* از عملکردهای* دستگاه* عصبی*. یک* سوم* بیماران* دارای* بیماری* خفیف* و غیرپیشرونده* هستند. در یک* سوم* دیگر بیماری* پیشرفت* آهسته*ای* دارد و در یک* سوم* باقیمانده* پیشرفت* بیماری* سریع* است*. این* بیماری* بزرگسالان* جوان* (سنین* 40-20 سال*) از هر دو جنس* را مبتلا می*سازد ولی* در خانم*ها شایع*تر است*.

علایم* شایع*مراحل* زودرس*:

اختلالات* چشمی* مبهم* نظیر تاری* دید یا دوبینی* متناوب*

ضعف*؛ اختلال* در راه* رفتن* یا حفظ* تعادل*

اختلال* حسی* مبهم* یا کرختی* و گزگز کردن*

مراحل* دیررس*:

ضعف* قابل* توجه*؛ لرزش*

مشکلات* تکلم*

بی*اختیاری* مدفوع* یا ادرار

نوسانات* خلقی* زیاد

ناتوانی* جنسی* در مردان* نوع* علایم* بین* بیماران* مختلف* بسیار متفاوت* است*. گاهی* علایم* بیماران* به* اشتباه* به* مشکلات* روحی* یا عصبی* نسبت* داده* می*شود.علل*علل* آن* ناشناخته* است*. تحقیقات* در این* باره* حاکی* از آن* است* که* مولتیپل* اسکلروز (ام*. اس*) ممکن* است* ناشی* از یک* اختلال* خودایمنی* یا یک* ویروس* دارای* فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری آهسته* باشد. لکه*هایی* از ماده* سفید در مغز و نخاع* تخریب* شده* و نمی*توانند تحریکات* عصبی* طبیعی* را منتقل* کنند. عوارض* افزایش*دهنده* خطرکودکان* و نوجوانان* رشد یافته* در آب*وهوای* سرد. مهاجرت* بعدی* به* به* منطقه*ای* با آب*وهوای* گرم* در جلوگیری* از بروز بیماری* مؤثر نیست*.

وجود سابقه* خانوادگی* این* بیماری* پیشگیری*در حال* حاضر قابل* پیشگیری* نیست* ولی* دوره*های* عود بیماری* با درمان* کوتاه* می*شود. از عفونت* که* موجب* عود بیماری* می*شود پیشگیری* کنید. عواقب* مورد انتظارگاهی* بهبود خودبه*خود رخ* می*دهد. ولی* در بیشتر موارد، ام*. اس* غیرقابل* علاج* است*. علایم* آن* قابل* تسکین* یا کنترل* است*، و این* بیماری* اغلب* برای* ماه*ها تا سال*ها پایدار باقی* می*ماند. به* طور شایع* بیماران* تا 30-20 سال* پس* از بروز بیماری* زنده* می*مانند.

تحقیقات* علمی* درباره* علل* و درمان* این* بیماری* ادامه* دارد و این* امید وجود دارد که* درمان*هایی* مؤثرتر و نهایتاً علایج*بخش* عرضه* گردند.عوارض* احتمالی*عفونت*های* مجاری* ادرار ناشی* از اختلالات* دفع* مدفوع* یا ادرار

زخم*های* فشاری* ناشی* از بستری* طولانی* مدت*

یبوست* ناشی* از عدم* تحرک*درمان*اصولی* کلی*آزمون* خاصی* برای* تشخیص* این* بیماری* وجود ندارد. بررسی*های* تشخیصی* ممکن* است* شامل* سی*تی* اسکن*، ام*آرآی*، پاسخ* فراخوانده* بینایی* (پاسخ* الکتریکی* نسبت* به* تحریک* یک* دستگاه* حسی*)، آزمایش* مایع* نخاع* و معاینه* فیزیکی* باشد.

این* بیماری* درمان* اختصاصی* ندارد. فروکش* بیماری* خودبه*خود رخ* داده* و ارزیابی* میزان* موفقیت* درمان* را مشکل* می*سازد.

حمایت*های* روحی* روانی*. تشویق* و اطمینان* دادن* به* بیماران* جهت* کمک* به* جلوگیری* از پیدایش* ناامیدی* به* درمان* ضروری* است*.

برای* ادراره* یک* زندگی* طبیعی* تا حدامکان* تلاش* کنید ولی* خود را خسته* نکیند.

از محیط*های* گرم*، حتی* از دوش* آب* داغ* گرفتن*، اجتناب* کنید. گرما می*تواند به* طور موقت* علایم* را تشدید کند.

از ماساژ مکرر نواحی* درگیر استفاده* کنید. این* کار به* پیشگیری* از ایجاد جمع*شدگی* عضلات* کمک* می*کند.

از استرس* بپرهیزید زیرا ممکن* است* علایم* را بدتر کند.

گذاشتن* سوند ادرار توسط* خود بیمار در موارد تخلیه* ناکامل* مثانه*

برخی* درمانگران* طبی* غیرمتعهد درمان*های* اثبات* نشده* بی*ارزشی* را ارایه* می*دهند. قبل* از صرف* هزینه* خود بابت* این* درمان*ها با گروه* پزشکی* خود در مورد درمان*های* غیرمعمول* این* بیماری* مشورت* کنید.

بستری* کردن* بیماران* یا مراقبت* از آنها در آسایشگاه*های* بیماران* بسته* به* شدت* بیماری* ممکن* است* لازم* باشد. داروهاداروهای* کورتونی* در طی* دوره*های* عود بیماری* یا تشدید علایم*.

سیکلوفسفامید به* مهار واکنش* مضّر دستگاه* ایمنی* کمک* می*کند.

شل*کننده*های* عضلانی* برای* کنترل* گرفتگی* عضلات*

اینترفرون* و سایر درمان*ها در دست* بررسی* قرار دارند. درمان*های* جدیدی* ممکن* است* به* زودی* عرضه* گردند. فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری یک* برنامه* منظم* از تمرین*های* فیزیکی* و فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری های* ذهنی* ضروری* است*. درمان* فیزیکی* و بازتوانی* عضلانی* با وسایل* مکانیکی* (استفاده* از بریس*، عصا یا واکر) برای* غلبه* بر معلولیت*های* فیزیکی* توصیه* می*گردد.

دوره*های* منظم* استراحت* را برنامه*ریزی* کنید.
در صورت* امکان* فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری جنبی* خود را ادامه* دهید. مشاوره* با متخصص* مربوط* در این*باره* ممکن* است* سودمند باشد.رژیم* غذایی*از یک* رژیم* غذایی* عادی* متعادل* شده*، و البته* پر فیبر برای* پیشگیری* از یبوست*، استفاده* کنید. درچه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟اگر شما یا یکی* از اعضای* خانواده* تان دارای* علایم* افم* افس* باشید.

بروز موارد زیر در طی* درمان*:

ـ اختلالات* بلع* یا تنفس*

ـ تشدید ناگهانی* ضعف*

ـ تب* و لرز، یا سایر علایم* عفونت*
*
علائم بیماری و تشخیص MS

بیماری با علایم مختلفی میتواند بروز کندو شکایت اولیه ضایعه عبارتند از ضعف موضعی,کرختی گزگز یا عدم تعادل یک اندام کاهش یا تاری دید ناگهانی در یک چشم دوبینی عدم تعادل یا اختلال عمل مثانه که باعث فوریت در دفع یا تاخیر شروع ادرار میگردد.. این علایم گذرا بوده طی چند روز تا چند هفته از بین میروند هر چند که معاینه دقیق عصبی ممکن است نشان دهنده باقی ماندن برخی اختلالات باشد. بیماری در دیگر مبتلایان به صورت فلج همراه با اختلالات حسی رخ میدهد.

بین نخستین حمله تا حمله بعدی ممکن است ماه ها تا سالها فاصله وجودداشه باشد. پس از گذشت این دوره علایمی جدید بروز کند یا علایم قبلی عود کرده پبشرفت کند. عود ممکن است در نتیجه عفونت رخ دهد و در زنان در 3 ماه نخست پس از زایمان شایعتر است. افزایش درجه حرارت ممکن است سبب تشدید گذرای علایم در بیمارانی که نقص آنها ثابت است شود. با گذشت زمان و پس از چند عود و بهبود ناقص ,بیمار تدریجا در نتیجه ضعف سفتی اختلال حس عدم تعادل اندام ها اختلال بینایی و بی اختیاری ادرارناتوان می شود.


علایم در شروع بیماری

اختلال حس 37% بیماران

اختلال راه رفتن 35% بیماران

ضعف یا ناهماهنگی اندام تحتانی 17% بیماران

افت بینایی 15% بیماران

ضعف یا ناهماهنگی اندام فوقانی 10% بیماران

دوبینی 10% بیماران

التهاب چشمی( optic nouritis)

التهاب چشمی ممکن است اولین تظاهر باشد. به دلیل ماهیت گذارای نقص بینایی و فقدان یافته های فیزیکی,گاهی شکایت انها

به عنوان هیستری( تمارض به بیماری) تشحیص داده میشود. ممکن است حمله های عود کننده وجود داشته باشند و چشم دیگر معمولا درگیر یشود. به طور کلی میزان شیوع نوریت اپتیک در این بیماری 90% است و شناسایی گرفتاری علامت دار یا تحت بالینی عصب اپتیک سرنخ مهمی است.

دوبینی شکایتی شایع در مراحل اولیه است که اغلب ناشی از گرفتار شدن یک قسمت مغز است. معمولا دوبینی در نگاه به کناره های سمت راست و چپ رخ میدهد. نیستاگموس(حرکات تکانشی غیر ارادی چشمها به راست و چپ) یک علامت شایع است و بر خلاف اکثر تظاهرات بیماری( که تمایلی به فروکشی دارند) اغلب دایمی است 70%

انواع بیماری بر اساس سیر آن عبارتند از نوع عود کننده بهبود یابنده(85%) که در آن پیشرفتی در بین حملات رخ نمیدهد, نوع پیشرونده ثانویه( 85% موارد پس از 25 سال) که با پیشرفت تدریجی پس از یک دوره عود و بهبو د اولیه مشخص میگرددو

پیشرونده اولیه ( 10% ) که در آن بیماری از آغاز به صورت تدریجی پیشرفت میکند. نوع پیشرونده-عودکننده نادر بوده در آن

به سیر پیشرونده اولیه عود های حاد اضافه میشود. معاینه در موارد پیشرفته اغلب نشان دهنده آتروفی اپتیک نیستاگموس

اختلال تکلم و نشانه های اختلال نورون های حرکتی فوقانی حسی و مخچه ای در برخی یا تمام چهار اندام میباشد. باید توجه داشت که تشخیص بر اساس یک علامت یا نشانه واحد داده نمیشود بلکه بر تمامیت تابلوی بالینی که مشخص کننده در گیری نقاط مختلف سیستم عصبی مرکزی در زمان های مختلف میباشد استوار است.

تشخیص

جهت تشخیص این بیماری باید ثابت نمود که حد اقل دو منطقه از ماده سفید مرکزی در زمان های مختلف دچار ضایعه شده اند.

در بیماران با سیر عود کننده-بهبود یابنده و نشانه های درگیری حد اقل دو منطقه از ماده سفید مرکزی تشخیص قطعی بیماری از نظر بالینی ممکن است. در بیماران دارای ضایعات متعدد در ماده سفید و فقط یک حمله بایلنی و یا بیماران دارای دوحمله بالینی و فقط یک مثانه عصبی تشخیص این بیماری داده میشود.

بررسی ها

بررسی ها در تائید تشخیص بالینی یا رد دیگر اختلالات مفید میباشد اما به تنهایی تشخیص قطعی اسکلروز مولتیپل را ممکن نمیسازد. مایع مغزی نخاعی آنها معمولا غیر طبیعی است.در صورتی که در معاینه بالینی نشانه های درگیری فقط یک منطقه از سیستم عصبی مرکزی یافت شود تشخیص اسکلروز مولتیپل منوط به اثبات درگیری بدون علامت دیگر مناطق با استفاده از آزمایش پتانسیل های بر انگبخته خواهد بود.MRI نیز در مشاهده ضایعات بدون علامت مفید بوده امروزه به عنوان مهمترین روش در تایید تشخیص مورد استفاده قرار میگیرد. در بیماران مبتلا به نوع نخاعی و بدون درگیری دیگر مناطق انجام میلوگرافی یا MRI نخاع ممکن است جهت رد ضایعات منفرد مادرزادی یا اکتسابی قابل درمان با جراحی لازم شود.
.علائم شایع بیماری خستگی ، افسردگی ، اضطراب ، اختلال حافظه ، مشکلات اداری و جنسی ، لرزش ، عدم تعادل ، سفتی پاها.

محور ششم ، سازگاری در رابطه با بیماری مزمن M S است . در تمام بیماری های مزمن باید روش هایی رابه بیمار یاد دادکه بتواند با بیماری سازگار شود. غیر از این درمان دارویی ، درمان های ورزش ، توان بخشی ، تغذیه مناسب ، توکل به خدا و امید در این زمینه مفید است .

وقتی تشخیص MS مسجل شد ، پزشک متخصص بیماری مغز و اعصاب (نورولوژیست ) آن را تائید می کند . بدین ترتیب موارد زیر توصیه می شود:

1. درمان را هر چه سریعتر شروع می کنیم ، ، حتی اگر تشخیص محتمل باشد.



2. برحسب شرایط ، باید درباره بیماری به بیمار توضیح دهیم ، لازم است بیمار از بیماریش مطلع باشد و بداند بیماریش مزمن است . ممکن است مداوم باشد و چندین سال طول بکشد . باید بداند چگونه با بیماری کنار بیاید ، چه کارهایی بکند تا بهتر شود ، چه درمان ها و داروهایی برایش انجام شود .



3. به نوعی از پیشرفت بیماری جلوگیری کنیم .



4. حملات حاد و عودها را کنترل کنیم .



5. سیر و روند بیماری را تغییر دهیم . جلوی پیشرفت بیماری را بگیریم .



6. آنچه از دست رفته را بازیابی کنیم .



7. علائم و عوارض باقیمانده را کنترل کنیم .



محورهای درمان :

پیشگیری اولیه : هنوزموفق نشده اند که ژن ها را طوری تغییر دهند که مانع از بروز M S شوند.

یا اینکه بتواند فرد مستعد به MS را از بدو تولد شناسایی کنند و با دستکاری ژن ها ، مانع از بروز بیماری شوند

سیر بالینی : بیماری اکثراً حمله ای و دوره ای است . در دوره هایی عود می کند با ضعف پاها ، عدم تعادل ، سرگیجه ، استفراغ ، دوبینی، گزگز دست ها و صورت . همه علائم بیماری مربوط به عود نیست . حمله یا عود ، بروز یکسری مشکلات در بیمار است که برای پزشک قابل شناسایی باشد و حداقل 24 h یا 48 h ادامه پیدا کند . اگر علائم تنها چند دقیقه باشد و بعد رفع شود ، عود نیست و ممکن است بطور طبیعی در هر بیماری رخ دهد. در مورد عود ، دو روش درمانی مرسوم است :

یک دوره درمانی با کورتن (متیل پردنیزولون)، تزریقی ، 5-3 روز . کورتن فقط در مرحله حاد مصرف می شود. روی پیشرفت و جلوگیری از عود تأثیر ندارد ولی باعث می شود حمله حاد بیمار زودتر بهبود یابد و التهاب را رفع می کند.

در عودهای خیلی شدید و علائم زیاد و عدم پاسخ به کورتن ، درمان تعویض و جایگزینی پلاسمای خون است . نکته مهم این است که هنوز به هیچ وجه مصرف کورتن در درازمدت توصیه نمی شود.



جلوگیری از پیشرفت : اینترفرون ها از پیشرفت MS جلوگیری می کنند . اینترفرون ها بطور طبیعی در بدن وجود دارند و می توانند مفید یا مضر باشند . در دوران MS ، در سراسر دنیا ، سه نوع اینترفرون (INF ) موجود است :
اینترفرون B یا بتا اینترفرون که شامل داروهای ۱-آونکس ۲-ربیف ۳- بتافرون یا بتاسرون می شوند.
در MS ، اینترفرون INF اهمیت دارد و کنترل تخریب و فعالیت سلول های تخریبی را بعهده دارد. آونکس بصورت زیر جلدی یا زیرپوستی ، یک روز در میان ، 15 بار در ماه و آونکس عضلانی ، هفته ای یک عدد. Rebif زیر جلدی ، 12 تا در ماه ، یک روز در میان. بتاسرون نیز زیر جلدی و تزریق آن هفته ای سه روز می باشد. (گفتنی است این داروها بعد از تزریق حالت کسالت و سرما خوردگی مانند ایجاد میکنند که برای رفع آن دو ساعت قبل از تزریق و بفاصله چهار ساعت به چهار ساعت یک قرص استامینوفن یا آسپرین کدئین برای مدت یک روز باید خورد ضمن اینکه سعی کنید بعد از ظهر تزریق را انجام دهید و پس از آن به استراحت بپردازید)

کاربردهای بالینی اینترفرون :

آنچه مورد اتفاق همه است شامل : افرادی که بیماری MS در آنها مسجل شده است ، بیماران با عود کننده که بدون کمک راه می روند.

درمان های علامتی :

خستگی مشکل شایعی در این بیماران است ، تقریباً همه بیماران آن را تجربه می کنند . آماندتادین جهت درمان آن توصیه شده است .امولین ، مدافیلین و (درایران نیست ) باعث کاهش خستگی می شوند.

آنچه مهم است اینست که بیمار بداند چه چیزی او را خسته می کند یا بیشتر خسته می کند . نکته مهم این است که 10 دقیقه کار کند و 5 دقیقه استراحت کند . به هیچ وجه خودش را خسته نکند چه از لحاظ جسمی و چه از لحاظ روحی . راه سوم روش های توانبخشی و ورزش ها برای جلوگیری از خستگی است . راه چهارم اینکه بنحوی برنامه ریزی کند که انرژی زیادی برای انجام کار صرف نکند .

افسردگی ، در این بیماران بسیار شایع است . استرس و هیجانات روحی در پیدایش علائم نقش دارد. هر چند که علت بروزشان نیست . بیمار همیشه باید آرام باشد ، گروه درمانی بسیار مفید است . تا جائی که ممکن است دلشوره ها را کاهش دهد .

اختلال حافظه : با مرور زمان و پیشرفت بیماری ، آتروفی قحر رخ می دهد . INF و کوپکسان علاوه بر جلوگیری از پیشرفت ، مانع آتروفی قحر شده و آن را به تأخیر می اندازد . بیماران ، تمرکز و توجه کافی ندارند. بخشی از این مسئله مربوط به آتروفی قحر است . برای تقویت حافظه روش های زیادی وجود دارد،اولین کار،کاهش اضطراب است واینکه توجه وتمرکز خود را به آنچه می خواهیم معطوف کنیم .

مشکلات ادراری و جنسی : در بیماری MS شایع است . تکرر ادرار شایع ترین مشکل ادراری است . روش های زیادی در درمان وجود دارد. اکسی بوتینین در موارد خاص بکار می رود و موثر است.جهت رفع مشکلات جنسی،روش های دارویی،روانشناسی و وسایل(device)استفاده می شود.

لرزش : همه بیماران MS ، لرزش را تجربه کرده اند. اکثراً لرزش ها خوب به دارو پاسخ می دهند. در لرزش مخچه ای که عمدتاً همراه عدم تعادل است ، هنوز درمان قطعی ودرستی برای آن یافت نشده است .



مشکلات چشمی : دوبینی ،تاری دید، که درمان خاص خودش را دارد.
اسپاستیسیتی یا سفتی پا : مهمترین روش درمان ریال استفاده از روش های کششی و ورزش های توانبخشی است . داروها نیز در درمان بکار می روند . اسپاستیسیتی و سفتی پاها می تواند باعث خستگی بیش از حد شود . ورزش ، توانبخشی و تغذیه نیز از روش های درمان است .

تغذیه :

آیا تغذیه در درمان MS ، جایی دارد ؟ هیچ رژیم غذایی مشخص و ثابت شده ای وجود ندارد .

توصیه اکید اینست که قطع هیچ ماده غذایی منطقی نیست ، اما ببمار باید تعادل رژیم غذایی

(balance diet ) داشته باشد تا بتواند انرژی خود را تأمین کند و افزایش وزن نامعمول پیدا نکند (چاق نشود) و کالری بمیزان کافی دریافت کند. مصرف روغن های مایع غیراشباع مانند روغن آفتابگردان ، مایع و زیتون برای بیمار مفید است ولی قطعی نیست . رژیم غذایی حاوی میوه جات ، سبزیجات تازه ، ویتامین ها ، مایعات مناسب 3-4 لیتر در روز ، بعلت داشتن مواد آنتی اکسیدان توصیه می شود. استفاده از درمان های جایگزین توصیه نمی شود.

مسائلی که بیمار MS باید بداند :

1. فعالیت شدید که باعث افزایش درجه حرارت بدن شود ، نباید انجام دهید . گرما ، هدایت عصب را مختل می کند . لازم است بیمار همواره خودش را خنک نگه دارد .

2. حمام آب داغ نگیرید.

3. استرس و فشار روحی و جسمی نداشته باشید.

4. وزن متعادل داشته باشید .

5. پیاده روی و نرمش و ورزش و شنا در آب ملایم داشته باشید. اما ورزشی که دما را زیاد بالا ببرد و یا سونا ممنوع است . ورزش های هوازی انجام دهید.

6. خواب خوبی داشته باشید .

7. منتظر عود حمله و عوارض بیماری نباشید.

8. MS یک بیماری تنها نیست . مکانیسم بیماری و اثرات آن در هر فرد متفاوت است . هر کس بیماریش مختص خودش است . یکسری معیارها برای پیشگویی است ولی قطعی نیست .

9. آرامش داشته باشید.

10. به پزشک خود اعتماد کنید.

11. سوالاتی که دارید از پزشک خود بپرسید.

12. همیشه امیدوار باشید ، شاید روزی به تنهایی بتوانید MS را از پای در آورید

سئوالهایی که اغلب در مورد ام.اس پرسیده میشود

سئوالهای پرسیده شده در زیر توسط آقای دکتر سرایی پس از مدتها تماس با بیماران در مرکز تحقیقات ژنتیک ایران تهیه شده است در واقع ایشان فرمودند بیشتر سئوالهای بیماران در ارتباط با موارد مطرح شده در زیر بوده است0 با تشکر از زحمات تمامی افرادی که برای شناختن و شناساندن این بیماری متحمل تلاش و زحمت فراوان میشوند.


· آیا فامیل من هم به ام اس مبتلا خواهد شد؟

درباره این مطلب نگران نباشید چون ام اس واگیردار و مسری نیست.

· این بیماری چند سال طول میکشد؟
فعلا درمان کاملی برای ام اس وجود ندارد و از درمانهای موجود فقط برای تخفیف عوارض جانبی ویا بعنوان مسکن استفاده می شود ولی یادآوری میشود ام اس انواع گوناگونی دارد و اگر نتوانیم آنرا بطور کامل از بدنمان بیرون کنیم لااقل می توانیم با شناخت بهتر آن و انتخاب شیوه برخورد مناسب. زندگی آرامی داشته باشیم.

· چگونه میتوانیم با ام اس کنار بیائیم ؟

سئوال بسیار مهمی است ولی جواب مشخس و یکسانی ندارد چرا که مشکلات ما هم یکسان و یکی دو تا نیست. در آینده نزدیک اطلاعاتی در این باره به شما خواهم داد. ولی فعلا بیاد داشته باشید هر اقدامی که کمک کند دلواپسی هایمان کمتر شود و در زندگی آرامش بیشتری داشته باشیم، مفید است.

· در مورد درمان ام اس؟

در این زمینه پزشک شما صاحب نظر است. همچنین هر روز خبرهائی از تحقیقات جدید ، شیوه های درمانی و داروهای تازه می آید.

· آیا صلاح هست که ازدواج کنم؟

ازدواج مانند یک تیغه دولبه است که از یکسو می تواند به نفع شما و از سوی دیگر به ضررتان باشد. اگر واقعا مطمئن هستید که طرف مقابل شما از وضعیت بیماریتان با خبر است و باز هم حاضر به زندگی مشترک است. اگر می دانید در رسیدن به تفاهم مشکلی ندارید و سرانجام اگر می دانید خانواده او مشکل شما را پذیرفته اند ، شاید ازدواج انتخاب مناسبی باشد. بهرحال بهتر است در این زمینه خیلی محتاط باشید.

· آیا بیمار ما در بستر استراحت کند خوب است یا بایستی او را وادار به راه رفتن کرد؟

تحرک داشتن بهترین کمک ما برای حفظ روحیه و پیشگیری از عوارض ناخوشایندی نظیر یبوست ، ضعف یا کوتاه عضله است. مسلما بهترین مشاور شما در این زمینه یک فیزیوتراپیست است (و بهمین منظور مفاد بروشور شماره پنج انجمن را بزودی در اینجا خواهم آورد ). یکی دو یادآوری هم هست که شاید خالی از فایده نباشد:

گفتیم شنا یا حرکت در آب برایمان بسیار مفید است . بهتر است اگر به استخر میروید کسی همراه و مراقبتان باشد. همچنین هرگز از استخر آب گرم یا حمام سونا استفاده نکنید زیرا گرما دشمن شماره یک شماست.

سطور بالا بخشی از نامه دوست عزیزی است که عضلاتش کوتاه شده ، کوتاهی عضله یکی از عوارض کم حرکتی است که برای پیشگیری یا درمان آن می توانید با فیزیوتراپیست خود مشورت کنید. علاوه بر حرکات لازم برای مبارزه با آن بد نیست گاهی به شکم بخوابید0

· آیا میتوانم حامله شوم؟

ام اس منع مطلقی برای بارداری نیست. پس این تصمیمی است که شما و شوهرتان توام باید بگیرید و اگر صلاح میدانید با دیگران هم مشورت کنید ولی باید تصمیم نهایی را خودتان بگیرید.

همچنین یادمان باشد این بیماری تغییراتی در زندگی ما بوجود آورده که لزوما همه شان بد نیستند و چیزی که معمولا بزرگترین لطمه را به ما می زند ام اس نیست بلکه ترس ما از ام اس است.

انجام امور روزانه زندگی با وجود خستگی ناشی از ام اس


خستگی و مالتیپل اسکلروزیس

اگر چه خستگی و بی رمقی از شایعترین مشکلات در بیماران ام اس شناخته شده است و محققین تلاش فزاینده ای برای فهم علائم نامشهود آن دارند0 با این حال چالش و برخورد با آن و کاهش تاثیر خستگی ناشی از ام اس بر زندگی روزمره می بایست مد نظر قرار داشته باشد0

بی رمقی میتواند تمام انواع فعالیتهای روزانه را متاثر سازد, مثل جستجو و یا حفظ شغل , برای خرید به لبنیاتی رفتن , تماشای بازی فوتبال کودکتان , تهیه شام خانواده, حمام گرفتن, تمیز کردن خانه, برای قدم زدن به بیرون رفتن, کار با کامپیوتر, شستشوی رخت و لباس0

تحقیقات نشان داده است که بی رمقی می تواند روی فعالیتهای اساسی و مهم نه تنها فردی که به ام اس مبتلاست تاثیر مضر بگذارد بلکه دوستان, خانواده و شبکه اجتماعی را نیز تحت تاثیر قرار میدهد0

بیماران مبتلا به ام اس اظهار میدارند وقتی دچار بی رمقی میشوند قادر به انجام کاری نیستند – فقط ضروریات- یعنی دیگر قدرت انتخاب را از دست میدهند آنها همچنین میگویند " حافظه ام تسلیم میشود"- درباره خستگی ام احساس مقصر بودن میکنم چون در انظار تنبل جلوه میکنم و مردم باور نمیکنند که حقیقتا قادر به انجام کاری نیستم. چنین اظهاراتی نشان میدهند که بی رمقی ناشی از ام اس بر تمامی زمینه های روانشناسی- ادراکی – اجتماعی و فیزیکی زندگی افراد مبتلا به ام اس تاثیر میگذارد.

مدیریت خستگی که مستقیما به بیماری ام اس ارتباط ندارد

برای مدیریت موثر خستگی که موجب تغییر اساسی در زندگی مان است , علل بالقوه خستگی بایستی مورد شناسایی قرار گیرند. نوعی از خستگی مسقیما مربوط به ام اس است و اینطور تصور میشود که بعلت صدمه ای است که به غلاف محافظ اعصاب(میلین ها) وارد شده است میباشد اگر چه خستگی در بیماران ام اس میتواند ناشی از عللی باشد که بطور مستقیم مربوط به صدمه فوق الذکر نیستند .

جدول یک فهرستی از این علل را نشان میدهد. بی رمقی یا خستگی در بیماران ام اس ناشی از یک یا دو عامل گفته شده در جدول, در بیمارن بسیار شایع است.

مدیریت خستگی مرتبط با ام اس

خستگی که مستقیما ناشی از بیماری ام اس است اینگونه طبقه بندی میشوند:خستگی اولیه ام اس که تصور میشود ناشی از فیبر اعصاب باشد (میلین های صدمه دیده ) و خستگی ثانویه ام اس که میتواند همراه با یکسری از ناتواناییها باشد.

در حال حاضر دارو درمانی و راهبردهای غیر تهاجمی برای درمان خستگی ناشی از ام اس بکار برده میشوند. کار درمانها ( افرادی که به کاردرمانی اشتغال دارند) 9 روش غیر تهاجمی زیر را برای کنترل خستگی یا بی رمقی ناشی از این بیماری و توانمند کردن بیماران برای انجام کارهایشان توصیه میکنند:

1. شناخت ویژه گی های خستگی ناشی از ام اس

2. روشهای خود آگاهی

3. روشهای ذخیره انرژی بوسیله صرفه جویی موثر و کارآمد انرژی خود

4. روشهای ساده سازی کارها

5. استفاده از تجهیزات

6. کنترل و مشاهده دمای بدن

7. تمدد اعصاب و وانهادگی

8. رعایت الگوی خواب مناسب و نداشتن بی خوابی

9. مشارکت در انجام کارهای روزانه فیزیکی تا حد امکان

هدف از استراتژیهای فوق الذکر تصحیح مکانیسم بی رمقی نیست بلکه منظور ارائه استراتژیهای مشهود برای تصمیم گیری خود انگیخته مناسب برای نیازهای هر فرد و ایجاد الگوی مصرف انرژی برای مشارکت در فعالیتهاست. در جدول 2 مثالها و اصول هر یک از این راهبردها آمده است.

تحقیقات نشان داده است که اگر اشخاص دارای بیماری مزمن مثل ام اس در برنامه های اجتماعی کار درمانی و مصرف انرژی شرکت نمایند تاثیر مثبتی را در افزایش توانایی و مدیریت بی رمقی خود و نهایتا افزایش کیفیت زندگی اشان خواهند داشت.

جدول شماره یک : علل بالقوه بی رمقی که مستقیما ناشی از ام اس نیستند ( این جدول بهیچ وجه یک جدول جامع نیست و علل دیگری نیز برای خستگی از نوع فوق الذکر وجود دارند)



علل بالقوه---چند مثال-- چه باید کرد

عفونت

سرماخوردگی
عفونت ادرار

مراجعه به پزشک برای از بین بردن عفونت

دارو / خوراکی ها

تاثیر جانبی برخی داروها

تاثیر متقابل داروها روی هم

مصرف سر خود داروها
مصرف غذا خارج از رویه معمول

مشورت با دکتر و بررسی داروها وموادی که مصرف میکنید شاید لازم به تعویض دارو یا تغییر الگوی غذا باشد.

مشکلات خواب

بی خوابی بخواب عمیق نرفتن بدلیل بیدارشدن پی در پی بخاطر ادرار- گرفتگی عضله- -صدا یاحرکت دیگران---خسته از خواب بیدار شدن یا با سر درد از خواب برخواستن-----در باره مشکلات با دکتر خود صحبت کنید. اگر این مشکلات شدید هستند از یک متخصص خواب کمک بگیرید

افسردگی

از دست دادن روحیه زود رنجی و کج خلقی----از دست دادن علاقه به موضوعهایی که مورد توجه همه است----احساس شکست خوردن و واماندگی----با دکتر خود مشورت کنید

اختلال وضعیت

کاهش وضعیت جسمی عضله ها-- قلب و ریه ها بدلیل عدم فعالیت----با یک فیزیوتراپ آشنا با -بیماری ام اس مشورت کنید

کمر درد

درد ناشی از آرترید ---سر درد ها---دکتر خود یا سایر متخصصین را برای کنترل درد ببینید

اضطراب
مشکلات در محل کار--تنشهای خانوادگی----نگرانی های مالی----امور مربوط به ام اس-----از یک مشاور کاردرمان کمک بگیرید

مشکلات تنفسی

آسم- عمیق نبودن تنفس----با پزشک خود مشورت کنید

جدول شماره دو:

رویکردهای غیر تهاجمی برای بی رمقی ناشی از ام اس



راهبرد--- مثالها و اصول اولیه------



آموزش

-نادیده انگاشتن- وانمود کردن یا جنگیدن توانایی یا عملکرد شما را در انجام فعالیتی خاص ارتقا نمی دهد

روشهای خود آگاهی

استراحت:نرخ فعالیت عمده که برای هر موقعیت و هر شخص تعیین میگردد

استراتژی بهروری انرژی

استفاده از امکاناتی چون آسانسور- پارکینگ مخصوص افراد ناتوان-----سازماندهی انجام امور در چند بخش به این ترتیب هرگاه خسته شدید استراحت کرده سپس دوباره شروع به انجام کار می کنید

تجهیزات

زیر دوش از یک صندلی برای نشستن استفاده نمایید تا اینکه بایستید-----استفاده از ابزار توانبخشی برای راه رفتن جهت کاهش انرژی مورد نیاز برای پیاده روی-----استفاده از ابزارهایی مانند کنترل از راه دور

دمای بدن

حساسیت به افزایس دمای بدن منجر به افزایش بی رمقی میشود بعنوان مثال بعد از تمرین و یا قرار گرفتن در محیط های گرم ------استفاده از البسه خنک و احتراز از محیط هایی که گرما زیاد است.

وانهادگی و تمدد اعصاب

سر زنده بودن – در هر موقعیتی خواب برای رفع خستگی مورد نیاز نیست. تکنیکهای رفع خستگی بستگی به فرد دارد--برخی روشهای تمدد اعصاب برای بعضی بیماران ام اسصلاح نیستند

عادات خوابیدن

در جایی که روزها استراحت میکنید شبها نخوابید یعنی در دو محل متفاوت در شب و روز استراحت کنید-------به عادات پیش از بخواب رفتن توجه کنید

محیط پیرامون

اقلامی را که مدام استفاده میکنیم در محلهایی قرار دهید که بسادگی بتوانید به آنها برسید-----محل آسایش مناسبی را برای استراحت و جایی که زمان زیادی را آنجا میگذرانید در نظر بگیرید بعنوان مثال در محل کار خانه یا مدرسه.



کار درمان شما میتواند در مورد هر یک از موارد فوق الذکر با شما مشورت کرده و مناسبترین ترکیب از موارد فوق را که منطبق با نیازهای شما باشد بعنوان یک راهبرد به شما پیشنهاد دهد.


بر اساس اصول و مثالهای طرح شده در جدول شماره دو اجازه دهید به سه فعالیت روزانه در زندگی یک فرد (بطور مثال) نگاهی داشته باشیم این فعالیتها عبارتند از حفظ اشتغالمان – نگهداری از کودکانمان – برنامه ریزی و آماده کردن شام برای افراد خانواده. چگونه راهبردهای پیش گفته را بکار بگیریم تا خستگی امان کاهش یافته و قادر به انجام امور گفته شده باشیم؟

با وجود اینکه لازم است نیازهای خاص هر فرد در نظر گرفته شود مثالهای مربوط به راهبردهای حفظ اشتغال در مواجه با خستگی ناشی از ام اس بوسیله بررسی محیط کار از نظر میزان حرارت ( وجود تجهیزات سرمازا و همچنین امکان استراحت در چند نوبت جنبه عمومی دارد.

برای رسیدگی به امور کودکانمان , در هر مورد میتوانیم از ابزارهای توانبخشی استفاده کنیم ضمن اینکه تلاش میکنیم هر چیزی را نزدیک خود و در دسترس نگهداری کنیم.

فعالیت نهایی و آخر آماده کردن شام بود این فعالیت را میتوانیم در چند مرحله انجام دهیم تا بتوانیم انرژیمان را بعنوان اصل اولیه و مهم در برخورد با خستگی ناشی از ام اس ذخیره کنیم. از پیش آماده کردن ظروفی که میتوانند برای چند نوع غذا استفاده شوند. استراحت قبل از طبخ غذا و بهره گیری از کمک افراد خانواده برای کاهش بار مسئولیت روی خود .


رویکرد هر چه باشد باید درک شود که زندگی روزمره بطور فزاینده ای تلاش بیشتر ما را می طلبد همراه با پیچیدگی که خستگی منتج از ام اس بوجود می آورد هر کس باید بدنبال رویکرد راهبردی چند جانبه و جامع باشد تا نتیجه آن مدیریت و کنترل بی رمقی در زندگی روزمره امان در قرن بیست و یکم باشد.

مشکلات مثانه و ام اس


بیش از 90 درصد بیماران مبتلا به ام اس با اختلال در عملکرد مثانه در دوره ای از بیماریشان مواجه اند. این علائم ممکن است بوجود آمده و از بین بروند اما نباید بهرحال نادیده انگاشته شوند زیرا میتوانند بدتر شوند0

علائم مثانه که میتواند در مراحل اولیه بیماری یا در هر زمان دیگری در طول دوره بیماری رخ دهد باعث اختلال در فعالیتهای حیاتی مثل توانایی اجتماعی بودن– اشتغال در خارج از منزل و فعالیت جنسی بیمار شود0 بیماری شدید و بستری شدن در بیمارستان پس از مدیریت نامناسب علائم مثانه رخ میدهد. اگر چه اخبار خوب این است که کاهش زیادی در بیماری ناشی از مثانه بوجود آمده است که مدیون تشخیص بموقع بیماری و معیارهای کنترل بیماری هستیم. علائم اختلال در کارکرد مثانه و مشکلات حادی که از پس آن بوجود می آید میتواند بدون سختی زیاد برطرف و پیشگیری شود. دو نوع اختلال در عملکرد مثانه در بیماران مبتلا به ام اس بوجود می آید. علائم فوریت (نیاز شدید) – تکرر – بیداری های مداوم شبانه برای ادرار و بی اختیاری در هر دو نوع اختلال مثانه رخ میدهد. تحقیقات نشان میدهد که از روی علائم نمی توان به نوع اختلال در مثانه پی برد. انجام آزمایش برای انتخاب نوع درمان مناسب برای بیمار ضروری است.

یک عصب شناس – اورولوژیست – پرستار میتواند مشکلات مثانه در ام اس را تشخیص دهد اینکه کدام متخصص درمان عمل تشخیص را انجام میدهد بستگی دارد به سازماندهی مراکز درمانی در آن کشور خاص و سیستم آموزشی درمانی در آن کشور0

اغلب بیمارا ام اس درگیر با مشکلات مثانه میتوانند از تکنیک های مدیریت مشکلات مثانه بهره فراوان ببرند. متخصصین درمان رویکردهای مناسب برای هر بیمار را برای مبارزه با نوع اختلال متناسب با نیاز فرد در اختیار او قرار میدهند اختلال در نگهداری ادرار یا اختلال در تخلیه ادرار. این استراتژیها شامل دارو درمانی تا سوند زدن میشود که پس از مشورت با بیماران موثر بودن آنها مورد تایید قرار گرفته است. اغلب رویکردهای غیر تهاجمی مثل آنچه گفته شد ( سونداژ- دارو درمانی) برای بیماران با مشکلات حاد مثانه موثر نبوده در این موارد متخصصین ممکن است مداوا بوسیله جراحی را پیشنهاد کنند که البته در بیماری ام اس نادر است.

مشکلات مثانه کاملا برای بیمار آزار دهنده هستند علائم مثانه در ام اس میتواند موجب بوجود آمدن مشکلات دیگری شود همچنین این مشکلات میتواند منجر به جمع گریزی فرد بیمار شود یا در صورت شاغل بودن بیمار باعث بازنشستگی پیش از موعد او شود ضمن اینکه باعث کاهش اتکا بنفس او میشود. تشخیص - درمان - پیگیری مداوم از موارد اساسی و عمده ای هستند که بیمار برای کنترل وضعیت خودش باید انجام دهد. رابطه بیمار – متخصص درمان بصورت یک تیم کاری نیز از جمله موارد حیاتی در مدیریت موفق مشکلات مثانه در ام اس است.


عامل کلیدی , شناخت میزان حاد بودن مشکل , دانش آزمون مناسب (آزمایشهای دقیق ) و درمانها – باور واقع بینانه در رهایی از علائم و کار گروهی بیمار و مسئول درمان او در تمام مراحل درمان میباشد.

مشکلات مثانه در ام اس 2

ستون فقرات نقش مرکزی در اختلال مثانه در ام اس ایفا میکند وقتی ام اس میلین را از بین میبرد پیام های بین مغز و آن بخش از ستون فقرات که کار کنترل مثانه را بعهده دارد مخدوش میشود که نتیجه آن مشکلات مثانه است.

نواحی سیستم مرکزی اعصاب که کار کنترل سیستم ادرار را بعهده دارد در بخش پایین ستون فقرات قرار دارد. پیامها بین مغز و سیستم ادرار در طول اعصابی که در ساختار ستون فقرات وجود دارند منتقل میشود. در یک سیستم ادرار با عملکرد عادی مغز پیامی را دریافت میکند که مثانه پر است زمانی که وضعیت اجتماعی مناسب باشد مغز به این حس بوسیله ارسال پیام متقابل به ستون فقرات قسمتی که کار کنترل مثانه را عهده دار است پاسخ میدهد پیام به عضله های دیوار مثانه (detrusor ) میگوید منبسط شوند که بلافاصله در خروجی ادرار بنام sphincter اینکار انجام میشود این همکاری بین مغز و عضله باعث تخلیه ادرار میشود.

همانطور که گفته شد ستون فقرات نقش اساسی در برقراری ارتباط بین مغز و سیستم ادرار دارد.

عمدتا دو نوع اختلال در عملکرد سیستم ادرار در بیماران ام اس وجود دارد یکی عدم توانایی نگهداری ادرار و دیگری تخلیه نشدن ادرار. مشخص نیست چرا برخی از بیماران به یک نوع و دیگر بیماران به نوع دیگر اختلال در ادرار دچار میشوند حتی برخی از بیماران به ترکیبی از دو نوع اختلال یاد شده دچار میشوند.

اشکال در تخلیه ادرار زمانی رخ میدهد که یک انقطاع (قطع شدگی) درمسیر انتقال پیام مغز رخ میدهد که منجر به بی اختیاری در انقباض عضله دیوار مثانه میشود که به آن فعالیت بیش از حد مثانه گفته میشود که در اثر آن بیمار مدام حس میکند به دستشویی رفتن نیاز دارد در صورتیکه این وضعیت شدید باشد بیمار ممکن است دچار بی اختیاری ادرار – نشت ادرار بدون اینکه اراده ای در انقباظ عضله های detrusor ها برای کنترل ادرار داشته باشد میشود.



"سندرا" خواننده معروف و دوست داشتنی آمریکایی تبار میگوید : من مشکل مثانه دارم که دیوانه ام کرده. روزهایی بوده اند که به این دلیل هرگز از منزل خارج نشدم اما حالا با درمان مناسب (استفاده از داروهای مناسب) مشکلم حل شده.



مشکل دیگر اختلال در سیستم ادرار مربوط به تخلیه کم یا ناکامل مثانه است. در این حالت بجای هم آهنگی در کار بین عضله های مهم مثانه – sphincter (خروجی مثانه) وقتی که detrusor (دیواره مثانه ) منبسط میشود آزاد نمیشود بنابر این ادار به سختی جریان پیدا میکند و باعث عدم تخلیه کامل مثانه میشود. ادرار باقی مانده در مثانه را "حجم مانده" می نامند که میتواند باعث تحریک انقباض بیشتر مثانه شود. بیماران ام اس که به این نوع مشکل مثانه دچار هستند از این شکایت میکنند که ادرارشان بطور کامل تخلیه نمی شود برخی هم چیزی حس نمی کنند ولی ادرار در مثانه اشان باقی مانده است 0 "حجم ادرار مانده" با انجام یک آزمایش ساده میتواند مورد تائید قرار گیرد. انجام این آزمایش از آنجایی مهم است که ادرار باقی مانده میتواند منجر به ایجاد عفونت و درنتیجه گرفتاریهای بیشتر مثل بدتر شدن تکرر و اضطرار در بیماران شود.

بررسی کامل وضعیت مثانه بیمار بوسیله پزشک مجرب و همکاری بیمار مبتلا به ام اس میتواند کلید موفقیت در غلبه بر این مشکل باشد.

مدیریت مشکلات مثانه از طریق دارو درمانی

مدیریت مشکلات مثانه در ام اس مشتمل بر دو مفهوم کلیدی است : اول استفاده از سوند تمیز بطور مرتب برای تخلیه کامل ادرار. دوم دارو درمانی برای مثانه های بیش از حد فعال که قادر به نگهداری ادرار نبوده و اضرار و تکرر ادرار را موجب میشوند.


'داروی لوسمی در درمان ام اس موثر است'

پژوهشگران می گویند دارویی که برای معالجه لوسمی به کار می رود، می تواند سلاح نیرومندی برای مقابله با بیماری "ام اس" باشد.

با این حال آنها تاکید کردند که باید مطالعات بیشتری برای تایید این آثار لازم است.

معالجه ام اس است.

این صدمات مانع عملکرد درست عصب ها شده و به معلولیت های جسمی و ذهنی منجر می شود.

زنبور درمانی

زنبور درمانی نه تنها برای بیماران ms بلکه برای دیگر بیماری ها نیز تجویز می گردد.

این روش هنوز به اثبات نرسیده است، اما مدارکی وجود دارد که نشان می دهد این روش را می توان برای درمان بیماری ها به کار برد.

2- یوگا

یوگا باعث افزایش قدرت، انعطاف پذیری و تعادل بدن می گردد. یوگا برای بیماران ms خوب است، چرا که توانایی شخصی فرد را بالا می برد و نوسازی بدن را شروع می کند. علاوه برآن، یوگا باعث کاهش گرفتگی عضلانی، افزایش قدرت عضلانی و افزایش تعادل بدن می گردد.

3- ورزش

ورزش برای بهبود علائم و نشانه های این بیماری بسیار مهم است. با ورزش کردن، خستگی، عدم تحمل به گرما و دیگر علائم ناخوشایند از بین می روند. علاوه بر آن، ورزش باعث سلامتی روح و جسم می شود.

ورزش کردن برای کاهش مشکلات حرکتی، افزایش توان و استفامت، کاهش خستگی، کاهش گرفتگی عضلات، افزایش قدرت سیستم ایمنی، افزایش دریافت انرژی، افزایش سم زدایی، کاهش تورم و کاهش ضعف عضلات مفید است.

بسیار مهم است که شما برنامه ورزشی داشته باشید و با انجام دادن آن ورزش ها، اعتماد به نفس خود را افزایش دهید و مطمئن باشید که زندگی شما بهتر خواهد شد. برای اثبات این مسئله از همین امروز ورزش کردن را شروع کنید.


4- طب سوزنی

طب سوزنی یک درمان قدیمی برای درمان انواع بیماری ها می باشد.

توجه کنید که طب سوزنی ممکن است مشکلاتی را در سیستم ایمنی بدن ایجاد کند و از آنجا که ms یک بیماری خود ایمنی می باشد، ممکن است طب سوزنی علائم بیماری را بدتر کند، لذا توصیه شده قبل از طب سوزنی به متخصص اعصاب مراجعه کنید.

5- داشتن فعالیت مغزی

همانطور که می دانید، این بیماری بر روی مغز نیز اثر می گذارد. برای مقابله با علائم ناشی از این تاثیر، توصیه شده که فعالیت مغزی را بالا ببرید. برای این کار می توانید جدول حل کنید، خاطرات خود را مرور کنید، شعر یا جملات زیبا را حفظ کنید و هر کاری که باعث فعالیت مغز می شود را انجام دهید.


6- تغییر عادات زندگی برای کاهش استرس

در بسیاری از افراد مبتلا به ms، در حالت استرس علائم بیماری شدیدتر می شود. برخی تحقیقات حاکی از آن است که استرس خود می تواند بیماری ms را به وجود آورد. اما هنوز این امر ثابت نشده است.

بیماران مسائل زیادی را برای استرس داشتن بیان می کنند، از جمله:

مشخص نبودن بیماری ms، ظاهر شدن علائم ms، مسائل و مشکلات اجتماعی و احتیاج به کمک داشتن.

چگونه می توان از استرس خلاص شد؟

- هنگامی که استرس دارید، با دوستانتان حرف بزنید و بگویید چقدر برایتان مهم است که در کنار آنها هستید.

- غذا بپزید، بیرون بروید و قدم بزنید و با همسایگانتان صحبت کنید.

- از دیگران بدون هیچ خجالتی کمک بخواهید. این را بدانید که آنها نیز ممکن است احتیاج به کمک شما داشته باشند.

- نفس عمیق بکشید و ورود هوا را به ریه هایتان احساس کنید.

- یوگا، مدیتیشن و یا هر ورزشی که آرامتان می کند را انجام دهید.

- بعضی ها با شنیدن موزیک و یا گرفتن دوش آبگرم، آرام می شوند.

- برای راحت تر کردن کارهایتان برنامه ریزی کنید. یک فهرست از کارهایی را که باید در روز انجام دهید، تهیه کنید. در کنار هر کار، اگر خود قادر به انجام آن بودید نام خود را و یا اگر از کسی کمک می خواهید نام آن شخص را به همراه شماره تلفن او یادداشت کنید. فکر کنید که چه چیزهایی زندگی شما را تغییر می دهد؟ چه کسی می تواند به شما کمک کند؟ و ....

حال برنامه روز شما مشخص است و هیچگونه دلهره و اضطراب و استرسی نخواهید داشت

7-رژیم غذایی برای کاهش علائم بیماری

رژیم غذایی خاصی برای درمان این بیماری وجود ندارد. رژیم غذایی متعادل و متنوع، نقش اساسی را در کاهش علائم بیماری ms بازی می کند.

تمام افراد برای داشتن یک رژیم غذایی خوب و سالم، نیاز به افزایش مصرف میوه ها، سبزیجات، فیبر غذایی و کاهش مصرف چربی های اشباع دارند. این رژیم غذایی برای بیماران ms نیز مفید است.

افزایش مقدار مصرف اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری (امگا 3 و امگا 6) برای این بیماران مفید است. این اسیدهای چرب از آن نظر ضروری هستند که بدن، آن ها را نمی تواند بسازد. این اسیدها برای حفظ سلامت سیستم ایمنی، مغز و سیستم عصبی بسیار مهم هستند.

ماهی، روغن ماهی و روغن های گیاهی مثل روغن سویا، روغن گردو، روغن آفتاب گردان و روغن ذرت دارای اسیدهای چرب ضروری هستند.

به نظر می رسد افرادی که مقدار ویتامین های b12 و d در بدنشان کم است و یا بیشتر چربی های اشباع مصرف می کنند، در معرض خطر ابتلا به بیماری ms قرار دارند.

ویتامین b12 در فراورده های حیوانی نظیر: گوشت، ماهی، لبنیات و تخم مرغ وجود دارد.

مهم ترین منبع ویتامین d، تابش مستقیم (نه از پشت شیشه) نور خورشید بر پوست بدن می باشد. از منابع غذایی این ویتامین می توان شیر، تخم مرغ، حبوبات، ماهی ساردین و اسفناج را نام برد.

برای کاهش اسیدهای چرب اشباع باید بیشتر ماهی، مرغ و میوه و سبزیجات را مصرف کنید و از مصرف گوشت های پرچرب، سوسیس و کالباس دوری کنید. لازم به ذکر است که ماهی های پرچرب مانند، سالمون از بهترین منابع چربی های غیراشباع مفید هستند. حتما در برنامه غذایی خود 5 عدد میوه و سبزی و غلات را هر روز قرار دهید.

از آنجایی که چربی ها برای حفظ سلامت بدن لازم هستند، متخصصان تغذیه توصیه می کنند که 30 درصد انرژی روزانه از طریق چربی ها تامین شود که از این 30 درصد فقط 7 درصد آن به چربی های اشباع اختصاص دارد.


در کل چربی های اشباع باید به مقدار خیلی کم مصرف شوند.
شایع*ترین سن ابتلا به ام اس، حد فاصل 20 تا 40 سالگی بوده و شیوع بیماری در زنان دو تا سه برابر بیش از مردان است.
میزان ابتلا به Ms را در سفیدپوستان بیشتر از سیاه پوستان در مناطق بسیار سردسیر و استوایی این بیماری دیده نمی*شود.



__________________








darknes آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
پاسخ

برچسب ها
msبیماری, خاموش

ابزارهای موضوع
نحوه نمایش

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code هست فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کد HTML غیر فعال است
Trackbacks are فعال
Pingbacks are فعال
Refbacks are فعال


موضوعات مشابه
موضوع نویسنده موضوع انجمن پاسخ ها آخرين نوشته
حل مشکلات کامپیوتر با یادگیری ۴۰ نکته darknes مقالات آموزشی 0 03-16-2013 15:06
علائم خاموش سرطان کبد را بشناسید darknes پزشکی 0 03-03-2013 10:14
مشکل خاموش شدن پنل eclass s5555 emad.anten مدل ECLASS S5555 HDMI 0 01-23-2013 22:15
آموزش نصب دزدگیر کلاسیک Admin بخش تعمیرات لوازم الکترونیکی خانگی و متفرقه 0 12-13-2012 19:40
کاتالوگ فارسی دزدگیر اماکن کلاسیک Admin بخش مدار و نقشه های الکترونیک 0 11-15-2012 18:11


اکنون ساعت 01:40 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0

سايت منتيس سيسيکم بزرگترين انجمن شرينگ در سال 1391 تاسيس شده است و همواره کوشيده است تا بهترين و با کيفيت ترين اکانتهاي سي سي کم را به مشتريان خود ارائه دهد . همچنين سايت منتيس سيسيکم بر گرفته از بهترين اموزشها در زمينه ماهواره و تعميرات و ديگر موارد ميباشد
PostMan By Cultural Forum | Study at Malaysian University