نمایش پست تنها
قدیمی 06-19-2013, 15:58   #1
arya1225
مهمان
 
arya1225 آواتار ها
 
نوشته ها: n/a
1 علت محبوبیت سریال های ترکی در منطقه / دیدگاه شما چیست ؟

“خبرگزاری امروز” سریالهایی مانند “عشق ممنوع”، “ازل” (ایزل)، “عاصی”، “عشق و جزا”، “هزار و یک شب”، “گناه فاطمه چیست”، “عمر گل لاله” و بالاخره سریال تاریخی و در عین حال عاشقانه “حریم سلطان”، هم به زبان اصلی و هم به زبان فارسی با استقبال فراوان مواجه شده است

جمهوری ترکیه که در سالهای اخیر از نظر رشد اقتصادی به یکی از موفق*ترین کشورهای جهان تبدیل شده، علاوه بر افزایش نفوذ سیاسی بر کشورهای منطقه، از نظر تاثیر فرهنگی نیز موفقیتهای چشمگیری بدست آورده است.
رشد رو به افزایش صنعت گردشگری ترکیه و افزایش روز افزون ارتباطات مردمی و داد و ستدهای فرهنگی، ضرورت معرفی همه جانبه و هر چه بیشتر فرهنگ ترک را اجتناب*ناپذیر ساخته است.
شاید یکی از بهترین و در عین حال پردرآمدترین راههای معرفی فرهنگ یک کشور، ساخت فیلم و سریالهای پرطرفدار و با کیفیت است که کشورهای بزرگ غربی از دهه**ها پیش از این روش استفاده می*کنند.
اگرچه سریالهای ترکیه تنها بر اساس نیازهای داخلی کشور و با توجه به فرهنگ مردم آناتولی تهیه می*شود، ولی قرابت زبانی و فرهنگی ترکیه با کشورهای همسایه و نیز محدودیتهای موضوعی، فنی و محتوایی در بسیاری از کشورهای منطقه، توجه بینندگان این کشورها را به خود جلب کرده است. جالب آنست که در کار دوبلاژ و پخش هیچکدام از این سریالها، حمایت دولتی و رسمی وجود نداشته و تنها به دلیل نزدیکی عمیق فرهنگی میان مردم دو کشور، از سوی شرکتها و کانالهای خصوصی تهیه می*شود. تحقیقات نشان می*دهد که این سریالها حتی پیش از دوبلاژ به فارسی نیز، از پربیننده*ترین برنامه*های تلویزیونی در مناطق ترک*نشین ایران بوده است.
با دوبلاژ و پخش سریال “عشق ممنوع”، موج تازه*ای از ترجمه سریالهای ترکیه به فارسی آغاز شد. کیفیت ترجمه و صداگذاری و نیز تلفظ نامهای بازیگران، می*تواند بطور جداگانه مورد بررسی قرار گیرد. اما در مجموع می*توان گفت که سریالهایی مانند “عشق ممنوع”، “ازل” (ایزل)، “عاصی”، “عشق و جزا”، “هزار و یک شب”، “گناه فاطمه چیست”، “عمر گل لاله” و بالاخره سریال تاریخی و در عین حال عاشقانه “حریم سلطان”، هم به زبان اصلی و هم به زبان فارسی با استقبال فراوان مواجه شده است.
البته نباید فراموش کرد که این مسئله تنها منحصر به ایران نمی*باشد. در حال حاضر بیشتر سریالهای مذکور در کشورهای اروپایی به ویژه ممالک بالکان، کشورهای عربی، جمهوری*های ترک، روسیه و غیره نیز پخش می*شود. این سریالها تاکنون به ۸۰ کشور جهان صادر شده و بیش از صد میلیون دلار درآمد برای ترکیه فراهم ساخته است.
  پاسخ با نقل قول